Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk – TOT 1 JUNI GESLOTEN

Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk

Activiteit details

  • Kerk
  • Gratis
  • Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk
Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk – TOT 1 JUNI GESLOTEN

Eén van de bekendste monumenten in Breda is de 15e eeuwse Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk. Van oorsprong katholiek maar na de beeldenstorm in hervormde handen overgegaan.
Negen Nassaus en de eerste Prins van Oranje vonden er hun laatste rustplaats.

Niet alleen de imposante architectuur van de buitenzijde van het gebouw, maar ook de in de kerk aanwezige monumenten, gewelf- en muurschilderingen maken het gebouw tot het belangrijkste monument van Breda.

Zeer bijzonder is de Prinsenkapel met zijn met bladgoud beklede plafond, waar de voorvaderen van ons Koninklijk Huis begraven zijn.

Het Grootste Museum van Nederland

Vanwege de waardevolle kunstschatten wordt de Grote Kerk vanaf 30 juni opgenomen in ‘Het Grootste Museum van Nederland’, een initiatief van het Catharijne Convent in Utrecht.
I.k.v. ‘Het Grootste Museum’ is er een audiotour waarmee u zelf door de kerk kunt dwalen. Prijs: € 3,00 (Vrienden van de Grote Kerk € 2,00).

Fotospeurtocht voor kinderen

Voor kinderen heeft Gilde de Baronie een Fotopuzzeltocht gemaakt. Als echte speurders kunnen ze (soms met een beetje hulp van begeleiders) leuke details in de Grote Kerk ontdekken.
Kinderen vanaf groep 6/7 kunnen de opdrachten in het met foto’s versierde boekje zelfstandig uitvoeren. Bij jongere kinderen kunnen de vragen worden voorgelezen. Een aanrader voor een eerste bezoek aan dit schitterende monument.

Grote Kerk ook voor…

De Grote Kerk biedt ook een schitterende omgeving en ambiance voor het houden van diverse soorten bijeenkomsten van 10 tot 1000 personen.

Fotoreportage

Fotograaf Rob van Esch | Ruimtes in Beeld maakte een prachtige ‘fotografische ode’ aan de Grote Kerk.

Zes eeuwen Nassaus en de Grote Kerk

Door middel van tien mediaplayers wordt de band van de Grote Kerk met de Nassaus toegelicht. De tentoonstelling geeft verdiepende informatie over de Nassaus en de monumenten en schilderingen die het kerkinterieur zo interessant maken.

In de Kooromgang wordt belicht welke betekenis de Bredase Nassaus hebben gehad voor de architectuur, de schilderkunst, de beeldhouwkunst, de middeleeuwse handschriften, de tapijtkunst en de glasschilderkunst.

Check hier de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Lees meer Verbergen
Adres

Kerkplein 2
4811 XT Breda

Contactgegevens

076 – 521 82 67
www.grotekerkbreda.nl

Tijdens besloten evenementen of de voorbereiding daarvan is de Grote Kerk soms voor het publiek gesloten. Check daar om altijd eerst de website van de Grote Kerk.

Openingstijden
Maandag 10:00 - 17:00
Dinsdag 10:00 - 17:00
Woensdag 10:00 - 17:00
Donderdag 10:00 - 17:00
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag 13:00 - 17:00
Delen

Gerelateerde activiteiten

Sint Joostkapel
Bekijk details
Lutherse Kerk

Lutherse Kerk

Bekijk details