Stedelijk Museum Breda

Activiteit details

  • Museum
  • Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda: het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

De Collectie

De tentoonstelling De Collectie geeft een overzicht van 450 jaar kunst en historie van Breda aan de hand van voorwerpen uit de eigen rijke collectie van Stedelijk Museum Breda. De Collectie is te zien t/m eind januari 2020.  Meer informatie over De Collectie.

Tentoonstellingen

Naast een overzicht uit de vaste collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin kunstenaars, actuele thema’s of historische onderwerpen centraal staan. Ook besteedt het museum aandacht aan digitale cultuur. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.
Zie voor de tijdelijke tentoonstellingen de website van het museum.

Museumavond

Iedere eerste dinsdag van de maand is het museum open tot 21.00 uur. Je kunt dan de tentoonstellingen bekijken en er zijn extra activiteiten, zoals rondleidingen, artist talks of muziek. Houd de website en Facebook pagina van het museum in de gaten voor de updates.

Stedelijk Museum Breda voor groepen en gezinnen

Wil je  meer weten over de tentoonstellingen? Boek een rondleiding en laat je begeleiden door een museumdocent. Hij of zij vertelt over het museum, de tentoonstelling, de historische voorwerpen, de kunstwerken en de achtergrondverhalen.
Voor gezinnen met kinderen is er de Nassauwandeling, een spannende speurtocht door het museum en het centrum van Breda.
Meer info op de site van Stedelijk Museum Breda.

Koop je kaartje bij de VVV Breda

Toegangskaarten voor het Stedelijk Museum zijn ook te koop in de winkel van VVV Breda.

NEXT

NEXT is de projectruimte van het Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma I.S.M. Daarnaast zijn er exposities, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

I.S.M.

I.S.M. Breda is het participatieprogramma van Stedelijk Museum Breda. De tentoonstellingen, museumcollectie en ontwikkelingen in stad en samenleving vormen de aanleiding voor activiteiten van I.S.M. Breda.

Foto: René de Wit

 

Lees meer Verbergen
Adres

Boschstraat 22
4811 GH Breda

Contactgegevens

www.stedelijkmuseumbreda.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00 uur
Iedere eerste dinsdag van de maand 11:00 - 21:00 uur
Woensdag 11:00 - 17:00 uur
Donderdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 17:00 uur
Zondag 11:00 - 17:00 uur
Delen

Evenementen bij Stedelijk Museum Breda

Gerelateerde activiteiten

NAC Museum

NAC Museum

Bekijk details
Bierreclamemuseum
Bekijk details