Stedelijk Museum Breda

Activiteit details

  • Museum
  • Stedelijk Museum Breda
Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda is een eigentijds stadsmuseum. Het brengt de geschiedenis van Breda en omgeving tot leven en maakt tentoonstellingen op het snijvlak van geschiedenis en actuele beeldcultuur.

Stedelijk Museum Breda beheert een omvangrijke collectie van digitale, beeldende en religieuze kunst, grafische vormgeving en stedelijk erfgoed. Het museum is gevestigd aan de Boschstraat in het pand van het voormalige MOTI.

Koop uw kaartje bij de VVV Breda

Toegangskaarten voor het Stedelijk Museum zijn te koop aan de balie van VVV Breda.

Zie voor de lopende tentoonstellingen, onze agenda.

NEXT

NEXT is de projectruimte van het Stedelijk Museum Breda. In NEXT organiseert het museum projecten en activiteiten in het kader van het participatieprogramma I.S.M. Daarnaast zijn er exposities, workshops, lezingen en educatieve programma’s voor scholen, groepen en bezoekers. NEXT is vrij toegankelijk en heeft dezelfde openingstijden als het museum.

I.S.M.

I.S.M. Breda is het participatieprogramma van Stedelijk Museum Breda. De tentoonstellingen, museumcollectie en ontwikkelingen in stad en samenleving vormen de aanleiding voor activiteiten van I.S.M. Breda.

Stedelijk Museum Breda voor groepen
Rondleidingen op zaal

Wilt u meer weten over de tentoonstellingen? Boek een rondleiding en laat u begeleiden door een museumdocent. Hij of zij vertelt over het museum, de tentoonstelling, de historische voorwerpen, de kunstwerken en de achtergrondverhalen.

Stadswandelingen

De stadswandeling Van kasteel tot station is een combinatietoer door het museum en het stadscentrum. Voor gezinnen is er de Nassauwandeling, een speurtocht door zowel het museum als het centrum van Breda. Meer informatie.

Foto: René de Wit

 

Lees meer Verbergen
Adres

Boschstraat 22
4811 GH Breda

Contactgegevens

www.stedelijkmuseumbreda.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 11:00 - 17:00 uur
Iedere eerste dinsdag van de maand 11:00 - 21:00 uur
Woensdag 11:00 - 17:00 uur
Donderdag 11:00 - 17:00 uur
Vrijdag 11:00 - 17:00 uur
Zaterdag 11:00 - 17:00 uur
Zondag 11:00 - 17:00 uur
Delen

Evenementen bij Stedelijk Museum Breda

Gerelateerde activiteiten

Blind Walls Gallery
Bekijk details
Princenhaags museum

Princenhaags Museum

Bekijk details