De Bredase Moordzaak (groepsuitje)

Activiteit details

  • Actief en Sportief, Arrangement
  • € 25,50 p.p.
  • De Bredase Moordzaak
De Bredase Moordzaak (groepsuitje)

Wie lost de spraakmakende Bredase Moordzaak op?

De moord

Al sinds de 15de eeuw is de Grote Kerk een iconisch bouwwerk in het Brabantse landschap. De klokken van dit monument worden ieder uur geluid door Frederik Hendriks, de trouwe klokkenluider van Breda.

Vanochtend waren er vreemd genoeg geen klokken te horen. Vlak na de uurwisseling werd de politie gebeld om naar het centrum te komen. Die vond het levensloze lichaam van Frederik Hendriks. Het is onduidelijk hoe de trouwe dienaar van Onze Lieve Vrouwekerk om het leven is gekomen.

Voordat de politie ter plaatse kwam, werd het overlijden van de klokkenluider al breed uitgemeten in de social media. Ook traditionele media waren snel ter plaatse en het NOS journaal van 8 uur ’s ochtends opende met deze tragische gebeurtenis. In reactie op de landelijke aandacht heeft de commissaris van de Koningin van Noord-Brabant meerdere opsporingsteams aangewezen.

Het spel

Jullie zijn de aangewezen rechercheurs die op de moordzaak van Frederik Hendriks zijn gezet. Op het speciaal ingerichte hoofdkwartier krijgen jullie onder het genot van een consumptie een briefing.

Na autopsie is gebleken dat hij vermoord is, maar verder tast de technische recherche volledig in het duister. In kleine groepjes van ongeveer vijf rechercheurs is het aan jullie de taak om zo snel mogelijk de dader, moordlocatie en moordwapen op te sporen.

In drie verschillende rondes gaan jullie in het centrum van Breda met jullie eigen team op pad om de details te achterhalen. Jullie krijgen vanuit het hoofdkwartier opdrachten zoals het bezoeken van de mogelijke moordlocaties en het schaduwen en fotograferen van verdachten.

Ook voeren jullie op het hoofdkwartier opdrachten uit met de hoofdinspecteur. Die helpen jullie mogelijk verder op weg. Elk team krijgt als uitrusting een fotocamera, walkie talkie, papier en pen mee.

Reconstructie

Na de drie verschillende rondes geeft elk team zijn verdachte, moordlocatie en het gebruikte wapen door. Onder het genot van een consumptie deelt de hoofdinspecteur door middel van een reconstructie mede hoe de moord daadwerkelijk plaatsgevonden heeft.

Duur: 3 uur

Groepsgrootte
  • Min. groepsgrootte: 8 personen
  • Max. groepsgrootte:  55 personen
Inclusief:
  • Gebruik camera, walkie talkie en verder materiaal
  • Bredase prijs voor de winnende groep
  • Begeleiding door instructeur
Boekingsformulier

Wil je de Bredase Moordzaak boeken? Vul dan het boekingsformulier in.

Op al onze arrangementen zijn de Algemene voorwaarden 2019 van toepassing.

Lees meer Verbergen
Prijzen
Prijs incl 1 consumptie € 24,50 p.p.
Prijs incl. 2 consumpties € 27,00 p.p.
Prijs incl. 3 consumpties € 29,50 p.p.
Administratiekosten € 15,00 per boeking
Let op! Reservering verplicht.
Adres

Willemstraat 17-19
4811 AJ Breda

Contactgegevens

Afdeling reserveringen VVV Breda
Tel. 0900-5222 444
reserveringen@vvvbreda.nl

Delen

Gerelateerde activiteiten

Expeditie Robinson (groepsuitje)

VVV Breda

Bekijk details
Redneck Olympics (groepsuitje)

VVV Breda

Bekijk details