De Bredase Moordzaak

Activiteit details

  • Actief en Sportief, Arrangement
  • € 22,50 p.p.
  • De Bredase Moordzaak
Over De Bredase Moordzaak

Al sinds de 15de eeuw is de Grote Kerk een iconisch bouwwerk in het Brabantse landschap. De klokken van dit monument worden ieder uur geluid door Frederik Hendriks, de trouwe klokkenluider van Breda.

Deze ochtend waren er vreemd genoeg geen klokken te horen. Vlak na de uurwisseling werd de politie gebeld om naar het centrum te komen. Hier werd het levensloze lichaam van Frederik Hendriks gevonden. Het is onduidelijk hoe de trouwe dienaar van Onze Lieve Vrouwekerk om het leven is gekomen.

Al voordat de politie ter plaatse kwam, stonden de social media al vol met het overlijden van de klokkenluider. Ook traditionele media waren snel ter plaatse en het NOS journaal van 8 uur ’s ochtends opende met deze tragische gebeurtenis. In reactie op de landelijke aandacht heeft de commissaris van de Koningin van Noord-Brabant meerdere opsporingsteams aangewezen.

Het spel

Jullie zijn de aangewezen rechercheurs die op de moordzaak van Frederik Hendriks zijn gezet. Op het speciaal ingerichte hoofdkwartier krijgen jullie onder het genot van een consumptie een briefing.

Na autopsie is gebleken dat hij vermoord is, maar verder tast de technische recherche volledig in het duister. In kleine groepjes van ongeveer vijf rechercheurs is het aan jullie de taak om zo snel mogelijk de dader, moordlocatie en moordwapen op te sporen.

In drie verschillende rondes gaan jullie in het centrum van Breda met jullie eigen team op pad om de details te achterhalen. Jullie krijgen vanuit het hoofdkwartier opdrachten zoals het bezoeken van de mogelijke moordlocaties en het schaduwen en fotograferen van verdachten.

Ook wordt er op het hoofdkwartier met de hoofdinspecteur opdrachten uitgevoerd die jullie verder op weg kunnen helpen. Elk team wordt uitgerust met een fotocamera, walkie talkie, papier en pen.

Reconstructie

Na de drie verschillende rondes geeft elk team hen verdachte, moordlocatie en het gebruikte wapen door. Onder het genot van een consumptie deelt de hoofdinspecteur door middel van een reconstructie mede hoe het daadwerkelijk plaatsgevonden heeft.

Duur: 3 uur.
Min. groepsgrootte: 8 personen (max. 55 personen)

Inclusief:

  • Twee consumpties (één bij aanvang en één bij afsluiting)
  • Gebruik camera, walkie talkie en materiaal
  • Bredase prijs voor de winnende groep
  • Begeleiding door instructeur

Boekingsformulier

Wilt u de Bredase Moordzaak boeken? Vul dan het boekingsformulier in

Op al onze arrangementen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Lees meer Verbergen
Prijzen
Volwassenen € 22,50 p.p.
Administratiekosten € 7,50 per boeking
Let op! Reservering verplicht.
Adres

Willemstraat 17-19
4811 AJ Breda

Contactgegevens

Afdeling Reserveringen (maandag t/m vrijdag)
Tel. 0900-5222 444 (€ 0,25 per minuut)
reserveringen@vvvbreda.nl

Delen

De Bredase Moordzaak

Willemstraat 17-19
4811 AJ Breda

Op de kaart en in de buurt

Fietsarrangementen Breda

Fietsarrangementen Breda

Bekijk details
Ontmasker de Mol in Breda

Ontmasker de Mol in Breda

Bekijk details