Hoe kom je in Breda terecht

Bereikbaarheid

Reizen naar Breda is uitstekend te doen! Liggend aan de A16, de A27 en de A58 en met voldoende parkeergelegenheden, twee treinstations en een uitgebreid busnetwerk is de stad prima bereikbaar. Wij maken je wegwijs!

Parkeren

In een groot deel van het centrum, in de wijk Belcrum/Liniekwartier/Drie Hoefijzers en in de wijk Ginneken geldt betaald parkeren aan de openbare weg. Op deze overzichtskaart vindt u alle (betaald) parkeren mogelijkheden met de diverse tarieven in Breda incl. de actuele beschikbaarheid.

Wanneer betaald parkeren in Breda?
 • Centrum:
  * ma t/m za van 9.00-22.00 uur
  * zondag 12.00-18.00 uur
 • Ginneken, het Koolwijkpark en de zogenaamde ‘inloopstraten’ (Boschstraat, Nieuwe Haagdijk, Haagdijk, Nieuwe Ginnekenstraat, Ginnekenweg, Van Coothplein, Wilhelminastraat en Viandenlaan):
  * ma t/m za 9.00-18.00 uur
  * zondag 12.00-18.00 uur
  * koopavonden 9.00-22.00 uur.
 • Belcrum:
  * ma t/m za 9.00-20.00 uur.
 • Linie:
  * ma t/m za 9.00-18.00 uur
  * zo 12.00-18.00 uur.
 • Drie Hoefijzers Zuid:
  * ma t/m za 9.00-18.00 uur.

U voert bij de betaalautomaat het kenteken van uw auto in en hoeft geen parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. De controleur scant het kenteken van de geparkeerde auto en ziet of er betaald is. Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente Breda.

Eerste kwartier gratis parkeren

In de Boschstraat, Korte Boschstraat, Haagdijk, Nieuwe Haagdijk en de Nieuwe Ginnekenstraat, Speelhuislaan (21 t/m 107 oneven en 2 t/m 120 even), Speelhuisplein, Pastoor Pottersplein (3 t/m 31 oneven en 44 t/m 48a even) kunt u het eerste kwartier gratis parkeren.

Hoe dit werkt?

U gaat naar de parkeerautomaat en voert uw kenteken in. Op die manier legt u uw gratis parkeertijd vast voor de parkeerhandhaver. Parkeert u langer dan 15 minuten, dan hoeft u voor de eerste 15 minuten niet te betalen. De automaat verrekent dit automatisch. U kunt bij de nieuwe automaten zowel contant als contactloos en met pin betalen.
Bij mobiel-parkeren wordt de gratis minuten automatisch verrekend.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer is Breda zowel per trein als per bus goed bereikbaar. Plan uw route met het openbaar vervoer in of naar Breda met  www.9292ov.nl. Of bel 0900-9292.

Bus
 • Arriva verzorgt het stads- en streekbusvervoer in Noord-Brabant. Dit gebeurt onder de overkoepelende naam Bravo (Brabant Vervoert Ons).
 • Breda is zeer goed bereikbaar met de bus. Kijk hier voor alle informatie over de dienstregeling van Breda.
 • Het is in Brabant niet meer mogelijk om in de bussen met contant geld te betalen.
 • Je kunt voor vragen of voor het betalen van een kaartje met contant geld terecht bij het Arriva informatiepunt in de OV-servicewinkel in het Centraal Station van Breda.
 • Met een ‘Stadskaartje’ reis je op zaterdag en zondag voor € 3,00 onbeperkt met de stadsbus door Breda.

Verder is Breda aangesloten op het intercitybusnetwerk van Flix Bus. Vanuit Breda gaan er bussen naar Antwerpen, Brussel, Tilburg en Den Bosch. Meer informatie over dienstregelingen en kaartverkoop op  www.flixbus.nl

Trein
 • Naast het Centraal Station is er ook het Station Breda-Prinsenbeek.
 • Informatie over dienstregeling, ticketverkoop en aanbiedingen vindt u op de website van de NS.
 • Het Centraal Station is aangesloten op de InterCity Direct. Deze snelle trein stopt alleen op Rotterdam CS, Schiphol en Amsterdam Centraal. Deze trein maakt gebruik van de hogesnelheidslijn.  De reis van Schiphol naar Breda duurt met de Intercity Direct slechts 52 minuten. Voor het traject Rotterdam-Breda v.v. wordt geen toeslag meer berekend. Toeslag voor andere trajecten kun je betalen bij de zogenaamde Toeslagzuil op het perron, bij de OV-winkel in het station of bij de ticketautomaten.
Routeplanner