Parkeerinformatie

Hoe kom je in Breda terecht

Parkeren met vergunning en betaald parkeren

In een groot deel van de Bredase binnenstad geldt vergunning- en/of betaald parkeren. Deze gebieden en straten zijn voornamelijk gelegen binnen de singels en de ring erom heen en worden met borden aangegeven. Dit betekent dat je alleen mag parkeren indien je in het bezit bent van een geldig parkeerticket of parkeervergunning.

Er geldt betaald- en/of vergunningparkeren op ma t/m za van 09.00 tot 22.00 uur. Betaald- en/of vergunningparkeren geldt op zondagen van 12.00 tot 18.00 uur.

In de zogenaamde ‘inloopstraten’ (Boschstraat, Nieuwe Haagdijk, Haagdijk, Nieuwe Ginnekenstraat, Ginnekenweg, Van Coothplein, Ginnekenmarkt, Wilhelminastraat en Viandenlaan) is parkeren na 18.00 uur gratis (uitgezonderd op koopavonden. Dan geldt betaald parkeren tot 22.00 uur).

Er zijn gebieden waar geen onderscheid is tussen de betaald-parkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. Je kunt dan op dezelfde plaatsen zowel met een parkeervergunning als parkeerticket parkeren. In andere gebieden is er wel een verschil tussen betaald parkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. Je mag dan niet met een parkeerticket op vergunninghoudersplaatsen parkeren en omgekeerd. De borden die in het gebied staan, geven aan van welke situatie er sprake is.

Parkeer en pendel

Bij grote Bredase evenementen (o.a. Breda Jazz Festival) kunt je je auto parkeren op het parkeerterrein van het NAC-Breda stadion. Je wordt dan tegen een kleine vergoeding per bus naar het centrum gebracht. De frequentie van de busritten is hoog.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden

In iedere parkeergarage en bij de parkeerplaatsen op straat zijn gereserveerde parkeerplaatsen voor mindervaliden. Het gebruik van een algemene gehandicaptenparkeerplaats op straat is gratis. Voorwaarde om van deze plaatsen gebruik te mogen maken is dat u een gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit van uw auto plaatst. Download het kaartje met parkeermogelijkheden in het centrum incl. parkeerplaatsen voor minder validen.

Rolstoelen lenen

In de parkeergarages Concordiastraat, De Barones, De Prins en de Chasséparking kun je tegen betaling van een kleine borgsom een rolstoel lenen om de binnenstad te bezoeken.

Parkeerplaats voor touringcars

In Breda kunnen touringcars parkeren aan de Nassausingel, naast de bowling.

Mobiel parkeren

In Breda is mobielparkeren mogelijk. Hierbij gelden de huidige tarieven in Breda.

Inlichtingen

Voor inlichtingen over betaald parkeren, parkeervergunningen, abonnementen in garages, tarieven e.d. kun je je wenden tot:
Parkeerbedrijf gemeente Breda
Postbus 90156, 4800 RH Breda
Publiekshal Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10
Tel: 14 076
E-mail:  parkeerbedrijf@breda.nl
www.breda.nl