10 februari 2020

Wat is er te doen tijdens Carnaval in Breda?

Wil je weten wat er tijdens carnaval zoal te doen is in Breda? Wij hebben de belangrijkste programmaonderdelen voor je op een rijtje gezet. Behalve de evenementen in ’t Kielegat, vind je hier ook de optochten van de Bredase dorpen.

Vrijdag 21 februari
  • 20.11 uur: De philharmonie zuidnederland brengt o.l.v. dirigent Hans Leenders het Klokkenberg Kielegats Konzert in het Chassé Theater
  • 20.11 uur: Rabobank Stuiterbal bij Mezz concerts & dance. Voor de Kielegatse jeugd vanaf klas 3 van de middelbare school.
Zaterdag 22 februari
  • 14.00 uur: De start van een nieuwe traditie! De intocht van de Prins met zijn gevolg start voor de eerste keer aan het begin van de Haagdijk. Met een knipoog naar Prins Maurits, die eeuwen geleden via deze route Breda binnenkwam na de herovering van Breda op de Spanjaarden. Een optocht met edelen, vlaggen en vaandels. Iedereen in historische outfit mag meelopen.
  • 14.20 uur: Aankomst van het gezelschap op de Grote Markt. Daar ontvangt Prins Arie d’n Irste voor de eerste keer de sleutel van de stad. Het feest kan nu écht beginnen!
Zondag 23 februari
  • 13.30 uur: Brakkensliert (kinderoptocht) vanaf de Hoge Brug bij de Haven. Vanaf 15.00 uur is er bal en prijsuitreiking in het Chassé Theater
  • 13.30 uur: Optocht in ’t Aogje (Princenhage)
  • 13.30 uur: Optocht in Bavioanenland (Bavel)
  • 13.30 uur: Optocht in Boemeldonck (Prinsenbeek), beroemd om zijn grote praalwagens
  • 14:00 uur: Optocht Bosuilendorp (Ulvenhout)
  • 15.11 uur: Kielegats Muziekspektakel op de Markt met o.a. DJ Dennis, Ger Couvreur, Peter Selie, Denans en Vieze Jack
  • 20.00-22.00 uur: Hossen op de Markt (Grote Markt). Het grootste carnavalscafé van Nederland!
Maandag 24 februari
  • 12.00 uur: Grote optocht van het Kielegat. De wagens starten vanaf de de Kopse Kant, aan het begin van de Haagdijk. De groepen, paren en individuelen voegen op de hoek Haagdijk/Prinsenkade in.
    Route Grote Optocht Kielegat: Haagdijk, Prinsenkade, Vismarktstraaat, Reigerstraat, Grote Markt, Halstraat, Houtmarkt, Ginnekenstraat, Keizerstraat, Oude Vest, Vlaszak, Boschstraat.
  • Vanaf 16.00 uur is er bal in het Chassé Theater met om 19.00 uur de prijsuitreiking.
  • 18.11 uur: Kielegats Verbroederingsfeest op de Grote Markt met DJ Marc den Tenter en Ron de Leeuw.
  • 18.30 uur: Lampkesoptocht Totdenringen (Teteringen)
Dinsdag 25 februari
  • 11.49-13.00 uur: Brunchen met Prins Arie in de voormalige Vishal aan de Haven
  • 13.30-16.30 uur: Brakkencarnaval op de Grote Markt. Straattheater, pannenkoeken eten, disco, kermisattracties, optredens en natuurlijk wagens kijken.
  • 13.30 uur: Guldenbal in het Chassé Theater. Familiebal met ca. twintig Bredase muziekkapellen.
  • 14.00 uur: Finale van Kielegat got talent. Buikspreken, goochelen, beatboxen, zang, dans? Wat gaat de finale brengen?
  • 19.40 uur: Afscheid Kielegats carnaval met samenzang op de Grote Markt onder de titel ‘Klassiek ontmoet carnaval’.
  • 20.11 uur: bekendmaking van het motto van carnaval 2021
  • 20.45 uur: In treurige optocht naar de Haven voor de verbranding van carnavalssymbolen Kiske en Mieske

De winkels in de Bredase binnenstad zijn op zondag 23 en maandag 24 februari gesloten.

Bekijk het uitgebreide programma van carnaval in de gemeente Breda :