Willem Merkxtuin

19 september 2018

Gratis activiteiten in Breda

Categorie

Het mooie aan een citytrip is dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. In Breda is er gelukkig heel veel gratis te doen. Wij verzamelden tien gratis activiteiten.

Antoniuskathedraal

Deze kathedraal wordt weleens onterecht overgeslagen. Het ontwerp van de Antoniuskathedraal is geïnspireerd op het Colosseum in Rome. Op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur is de kathedraal gratis te bezoeken.

St. Janstraat 8

Antonius Kathedraal

 

Bierreclame Museum

Dit museum is niet te missen voor bierliefhebbers. Je vindt hier letterlijk alles over het verleden van bierreclame. Na alle herseninspanning staat in de biertuin een welverdiend biertje op je te wachten. Soms is er ook live muziek.

Haagweg 375

Bierreclamemuseum
Willem Merkxtuin

Ga je ergens in het voorjaar of de zomer naar Breda? Sla dan zeker de Willem Merkxtuin niet over. Midden in het centrum vind je deze mooie binnentuin vol prachtige beeldhouwwerken.

Toegang via de poort bij St. Annastraat 12 en de poort tussen Catharinastraat 24 en 26

Willem Merkxtuin

Blind Walls Gallery

Fiets of wandel langs de Blind Walls Gallery, hét museum op straat. Een groeiende collectie van meer dan 80 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken.

Kijk op www.blindwalls.gallery
 Blind Walls Gallery

Park Valkenberg

Dit groene park mag niet ontbreken op deze lijst, want het is de uitvalsplek van de stad. Bij lekker weer rukt heel Breda uit om hier te picknicken, maar ook zonder zon is een wandeling hier niet mis.

John F. Kennedylaan

Stadspark Valkenberg

 

Mastbos en Liesbos

Wandelaars en fietsers kunnen hun hart ophalen in deze prachtige bossen. De grote natuurgebieden zijn de ideale plek voor een groene wandeling of fietstocht in het gebied van de Baronie en Nassaus.

Bij de VVV zijn verschillende wandel- en fietsroutes te krijgen.
De ANWB heeft een mooie wandelroute door het Mastbos uitgezet.

Mastbos

 

Grote Kerk

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is dé trots van Breda. Deze blikvanger is dan ook gratis te bezoeken. Wil je wel graag helemaal in de toren klimmen? Dan betaal je een kleine entreeprijs.

Kerkplein 2

Grote Kerk

 

Klokkenmuseum

Het Klokkenmuseum is te vinden in een van de oudste straten van Breda: de Catharinastraat. Het museum is sinds 60 jaar de winkel van Schreurs, die gespecialiseerd is in antieke uurwerken en speeldozen. Naast reparaties en taxaties kan je hier ook terecht om de collectie van ruim 500 verschillende uurwerken te bewonderen.

Catharinastraat 38-42
 Klokkenmuseum

Begijnhof

Deze rustige plek, met een unieke kruidentuin, was vroeger de plek voor de begijnen. En nu wonen hier nog steeds alleenstaande dames. Het Begijnhof is sowieso een bezoek waard. En wil je graag meer weten over het begijnhof en haar begijnen? Bezoek dan ook het museum.

Catharinastraat 45

Begijnhof

 

Breda AR Stadstour

Breng de Bredase verhalen tot leven op je eigen smartphone met Augmented Reality techniek. Deze app brengt je langs vele historische locaties van Breda en geeft je onder andere een kijkje achter deuren die normaal gesloten blijven.

De Breda AR Stadstour-app is gratis te downloaden in de Google Playstore of de Apple App store.
Of bezoek www.vvvbreda.nl/app op je smartphone.
Let op: de app is gemaakt volgens de nieuwste technologie en werkt daardoor niet op oudere telefoons of telefoons waarvan het systeem niet is geüpdatet.