19 september 2018

Rolstoelvriendelijk Breda: welke activiteiten zijn mogelijk?

Categorie

Breda timmert flink aan de weg wat betreft rolstoelvriendelijkheid. Zo deed onze stad mee aan de European Access City Award en is, ook na deze wedstrijd, toegankelijkheid nog altijd een van de speerpunten. Wij geven je tips voor leuke, toegankelijke activiteiten in Breda!

Belevingstuin

Gelegen bij het Mastbos, vind je de Belevingstuin die speciaal is opgezet voor kinderen met een visuele en/of verstandelijke handicap. Natuurgerelateerde elementen worden gecombineerd met alle zintuigen: zicht, tastzin, geluid, geur en smaak krijgen de aandacht. Als bezoeker word je rondgeleid langs de ‘zintuigeilanden’, waar je de verschillen tussen bepaalde natuurelementen kunt uitvinden.

Galderseweg 65

Belevingstuin

 

Stedelijk Museum Breda

Wil je ook een beetje cultuur snuiven als je in Breda bent? Dan ben je bij het Stedelijk Museum Breda aan het goede adres. In dit museum, dat al sinds 1903 bestaat, komen het erfgoed en de geschiedenis van de stad uitgebreid aan bod. Daarnaast kun je hier ook terecht voor actuele beeldcultuur. Het Stedelijk Museum Breda heeft een lift, er zijn rolstoelen te leen en er is een oplaadpunt voor scootmobielen.

Boschstraat 22

Stedelijk Museum Breda

 

Kasteel Bouvigne

Ronddwalen op een karakteristiek landgoed. Bij Kasteel Bouvigne kan het! De tuinen, een Franse, een Engelse en een Duitse, zijn dagelijks geopend voor publiek en tijdens de monumentendagen kun je een kijkje nemen in het kasteel. Het toegangspad in de tuin is bestraat. Vanaf de entree kan de tuin met een hefplateaulift bereikt worden. Daarnaast zijn er oprijplaten voor de ingang van het kasteel gemaakt, zodat je gemakkelijk naar binnen kunt.

Bouvignelaan 5

Kasteel Bouvigne

 

Rolstoelroute door het Mastbos

Houd jij ook zo van natuur? Een tocht door het bos kan erg rustgevend zijn. Aan de kant van de Burgemeester Kerstenslaan en de Duivelsbruglaan (in het Mastbos), ligt een speciale route, van 2 á 3 kilometer, voor mensen met een rollator of rolstoel. Neem fijn gezelschap mee, een hapje en een drankje voor onderweg en volg de lichtgroene palen. Er rest niets anders dan lekker ontspannen.

Start: Hoek Baronielaan en Willem van Oranjelaan

 

Dagje varen door Breda

Met de hele familie op pad? Of juist gezellig met vrienden en vriendinnen een rondvaart over de singels? Bij Aan Boord Breda kan het! Twee uur lang vaar je over de singels, compleet met hapjes en drankjes. Aan Boord Breda biedt ‘Het drijvende terras’, de enige rolstoelvriendelijke rondvaartboot in Breda. Stap aan boord en geniet!

Reigerstraat 22B