Stadswandelingen Breda

19 september 2018

Top 5 stadswandelingen door Breda

Categorie

Geen betere manier om een stad te leren kennen dan te voet. Daarom hebben we vijf themawandelingen door Breda op een rijtje gezet. Vergeet niet af en toe naar boven te kijken, want Breda staat vol met de prachtigste gevels.

Historische Kilometer

Wist je al dat Breda een speciale band heeft met ons Koningshuis? Of dat er een echt Nassaukasteel midden in het stadscentrum staat? Met het boekje De Historische Kilometer leer je tijdens een wandeling door het centrum van alles over de Bredase geschiedenis. Trouwens, (bijna) iedere laatste zaterdag van de maand en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie kun je deze wandeling onder leiding van een VVV-gids maken. Een voordeel, want zo kom je ook op plekken waar je alleen met een gids naar binnen mag.

Blind Walls Gallery

Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Een groeiende collectie van meer dan 80 muurschilderingen gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie. De gidsen van Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken.

Op www.blindwalls.gallery vind je alles wat je wilt weten over de locaties, de schilderingen, de kunstenaars en de verhalen.

Shops & Funroute

‘Shop ‘till you drop’ dat kan in Breda maar al te goed. Met de Shop- & Funroute vind je de hipste en leukste winkels. In de gids staan twee routes. Eén door het Bredase centrum en de tweede vanuit de gezellige wijk Ginneken richting centrum. Zo mis je geen enkele hotspot.

Hip Ambacht – de negen straatjes van Breda

In de buurt van het Kasteel van Breda, midden in het centrum, werkten vroeger veel ambachtslieden en kunstenaars. Dichtbij de rijke kasteelbewoners kon je namelijk een goede boterham verdienen. Nog steeds vind je in de Bredase binnenstad ambachtelijke bedrijfjes waar vakmensen mooie dingen maken. De route Hip Ambacht brengt je op al deze bijzondere plekken. Zoals bij modeontwerpster Olga Buijse van L’Ago B, het tassenatelier van Mirjam Zwolsman of de lasersnijderij van Brandpunt. En natuurlijk niet te vergeten: de huisgemaakte taartjes eten bij Van Haaren!

Breda AR Stadstour

Breng de historische locaties van Breda tot leven op je eigen smartphone met Augmented Reality techniek. Historische verhalen komen opnieuw tot leven en deuren gaan open die normaal gesloten blijven. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de kelder onder het Stadhuis of herbeleef de list met het Turschip bij het Spanjaardsgat.

Een leuke nieuwe manier om de stad te ontdekken, in je eentje, met je partner of het hele gezin. Ga met je eigen smartphone op ontdekkingstocht door de historie van de stad. De Breda AR Stadstour-app is gratis te downloaden in de Google Playstore of de Appstore.

De boekjes met routes zijn te koop bij de VVV-winkel