75 jaar Vrijheid: Herdenkingsprogramma zaterdag 26 oktober

• Gratis
  • 26 okt 2019
75 jaar Vrijheid: Herdenkingsprogramma zaterdag 26 oktober
  • 14.30 uur: Bloemenhulde bij de gedenkplaquette gewijd aan de soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie op de Parade 12-14; in samenwerking met het bestuur van de Poolse parochie in Breda en pastoor Sławomir Klim.
  • 15.05 uur: Parademars van de Poolse Erecompagnie, het militaire orkest uit Żagań, Bredase veteranen, Poolse scoutinggroep Breda, schoolkinderen en bewoners van Breda door het centrum naar de Grote Markt.
  • 15.20 uur: Aankomst van de Poolse Veteranen, in oude militaire voertuigen op de Grote Markt.
  • 15.20 uur: Het Klokkenluidersgilde Breda luidt de klokken op de Grote Markt om de Poolse bevrijders te eren.
  • 15.25 uur: Optreden van het Pools militair orkest op de Grote Markt voor het Stadhuis Breda
  • 15.35 uur: Acteurs spreken als Burgemeester Van Slobbe en generaal Maczek de Poolse en Bredase veteranen en feestvierende mensen toe. Ze nodigen iedereen uit om aan het programma ‘Samen vieren wij de bevrijding’ mee te doen.
  • 15.45 uur: Concert ‘Sister Swing’, een ode aan de muziek uit de jaren ‘40 en ‘50.
  • 16.15 uur: Première van de film van Koen van Groesen ‘In de huid van mijn Poolse Opa’.
  • 17.15 uur: Dansfeest: Dansers van SwingCity Breda gaan er samen met het orkest LaBanda een knalfeest van maken. Het publiek is meer dan welkom om mee te doen.
  • 20.00 uur: Chassé Theater, Jupilerzaal: optreden van het Representatieve Ensemble van het Poolse leger. De entree is gratis maar het is noodzakelijk om voor deze voorstelling een plaats te reserveren, dat kan alleen via www.serce-polski.nl
Start programma 14:30 uur
Entree/deelname Gratis