Carnaval Breda

• Varia
  • 21 feb 2020 - 25 feb 2020
Carnaval Breda

Met carnaval is het vier (of eigenlijk bijna vijf) dagen feest in Breda. In kroegen, feestzalen en op straat, overal wordt carnaval gevierd.

Het motto van 2020 is ‘Draoj’ut is om’.

Belangrijkste programmaonderdelen tijdens carnaval in Breda :
Vrijdag 21 februari
  • 20.11 uur: Klokkenberg Kielegats Konzert door de philharmonie zuid nederland o.l.v. dirigent Hans Leenders
  • 20.11 uur: Rabobank Stuiterbal bij Mezz concerts & dance. Voor alle Kielegatse middelbare scholieren.
Zaterdag 22 februari
  • 14.00 uur: De intocht van de Prins met zijn gevolg start aan het begin van de Haagdijk. Dat gebeurt zoals Prins Maurits eeuwen geleden Breda binnenkwam na de herovering van Breda op de Spanjaarden. Optocht met edelen, vlaggen en vaandels. Iedereen in historische outfit mag meelopen.
  • 14.20 uur: Aankomst van het gezelschap op de Grote Markt. Daar ontvangt Prins Arie d’n Irste voor de eerste keer de sleutel van de stad. Het feest kan nu écht beginnen!
Zondag 23 februari
  • Vanwege de slechte weersverwachting is de Brakkensliert  (kinderoptocht) verplaatst naar dinsdag 25 februari
  • De optocht van Baviaonenland (Bavel) is afgelast. De kinderoptocht vindt plaats in de Huif
  • De grote Optocht van Boemeldonck (Prinsenbeek) is afgelast. Het is nog niet duidelijk of hij op een ander moment doorgaat. Volg www.boemeldonck.nl
  • 14:00 uur: Optocht Bosuilendorp (Ulvenhout)
  • 15.11 uur: Kielegats Muziekspektakel op de Markt met o.a. DJ Dennis, Ger Couvreur, Peter Selie, Denans en Vieze Jack
  • 20.00-22.00 uur: Hossen op de Markt (Grote Markt). Het grootste carnavalscafé van Nederland!
Maandag 24 februari
  • 12.00 uur: Grote optocht van het Kielegat. Vanwege de weersverwachting voor het einde van de middag, starten eerst alle wagens. Daarna sluiten groepen, individuelen en paren aan. De wagens  starten vanaf de Kopse Kant, aan het begin van de Haagdijk. De groepen, paren en individuelen vanaf de hoek Haagdijk/Prinsenkade.
    Route: Haagdijk, Prinsenkade, Vismarktstraaat, Reigerstraat, Grote Markt, Halstraat, Houtmarkt, Ginnekenstraat, Keizerstraat, Oude Vest, Vlaszak, Boschstraat.
    Vanaf 16.00 uur is er bal in het Chassé Theater met om 19.00 uur de prijsuitreiking.
  • 18.11 uur: Kielegats Verbroederingsfeest op de Grote Markt met DJ Marc den Tenter en Ron de Leeuw.
  • 18.30 uur: Lampkesoptocht Totdenringen (Teteringen)
Dinsdag 25 februari
  • 11.49-13.00 uur: Brunchen met Prins Arie in de voormalige Vishal aan de Haven
  • 12.33 uur: start Brakkensliert (ipv zondag) vanaf café de Huiskamer aan de Haven.
  • 13.30-16.30 uur: Brakkencarnaval op de Grote Markt. Straattheater, pannenkoeken eten, disco, kermisattracties, optredens en natuurlijk wagens kijken.
  • 13.30 uur: Guldenbal in het Chassé Theater. Familiebal met ca. twintig Bredase muziekkapellen.
  • 14.00 uur: Nieuw! Finale van Kielegat got talent. Buikspreken, goochelen, beatboxen, zang, dans? Wat gaat de finale brengen?
  • 15.55 uur: Prijsuitreiking Brakkensliert op de Grote Markt.
  • 19.40 uur: Afscheid Kielegats carnaval met samenzang op de Grote Markt onder de titel ‘Klassiek ontmoet carnaval’. Om 20.11 wordt het motto van carnaval 2021 bekend gemaakt.
  • 20.45 uur: In optocht naar de Haven voor de verbranding van carnavalssymbolen Kiske en Mieske.

De winkels in de Bredase binnenstad zijn op zondag 23 en maandag 24 februari gesloten.

Voor het uitgebreide programma van carnaval in de gemeente Breda zie:
Secretariaat Stichting Kielegat:

4803 ER BREDA

Diverse locaties Breda

Diverse locaties in Breda
4811 XL Breda

www.carnavalbreda.nl
info@carnavalbreda.nl

Wilt u een hotelarrangement boeken tijdens dit evenement?

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.