• Varia
  • 2 mrt 2019 - 5 mrt 2019
Over Carnaval Breda

Tijdens carnaval wordt gedurende vier dagen in kroegen, feestzalen en op straat feest gevierd. Er zijn volop carnavalsconcerten, carnavalsbals en optochten.

Het motto van 2019 is ‘Da ziede zo.’

Belangrijkste programmaonderdelen tijdens carnaval in Breda:
Vrijdag 1 maart
  • 20.11 uur: Klokkenberg Kielegats Konzert door de philharmonie zuid nederland o.l.v. Per Otto Johansson. M.m.v. Martijn Sanders, Bernadette Astari en Shirma Rouse. Presentatie: Angela van Rijthoven.
  • 20.11 uur: Nieuw! Rabobank Stuiterbal bij Mezz concerts & dance. Voor alle Kielegatse middelbare scholieren.
Zaterdag 2 maart
  • 14.20 uur: Intocht van de Prins van ut Kielegat op de Grote Markt in Breda. Daar ontvangt hij de sleutel van de stad waarna het feest écht kan beginnen!
Zondag 3 maart
  • 13.30 uur: Brakkensliert  (kinderoptocht) vanaf de Hoge Brug bij de Haven.
    Vanaf 15.00 uur is er bal en prijsuitreiking in het Chassé Theater
  • 13.30 uur: Optocht in Bavioanenland (Bavel)
  • 13.30 uur: Optocht Boemeldonck (Prinsenbeek)
  • 14:00 uur: Optocht Bosuilendorp (Ulvenhout)
  • 15.11 uur: Kielegats Muziekspektakel op de Markt
  • 20.00-22.00 uur: Hossen op de Markt (Grote Markt)
Maandag 4 maart
  • 12.00 uur: Grote optocht van het Kielegat. De wagens starten om 12.00 uur van vanaf de Nieuwe Haagdijk. De groepen, paren en individuelen starten iets later vanaf de Markendaalseweg.
    Route: via de Haagdijk, Vismarktstraaat, Reigerstraat naar de Grote Markt, om via de Halstraat, Houtmarkt en de Ginnekenstraat, de Keizerstraat op te draaien. Daarna gaat de stoet via de Oude Vest en de Vlaszak richting Boschstraat, waar het hele feest eindigt.
    Vanaf 16.00 uur is er bal in het Chassé Theater met om 19.00 uur de prijsuitreiking.
  • 18.30 uur: Lichtjesparade Totdenringen (Teteringen)
  • 19.00 uur: Groot Verbroederingsfeest met hossen en zingen op de Grote Markt.
Dinsdag 5 maart
  • 11.49-13.30 uur: Brunchen met de Prins op de Grote Markt
  • 13.30-16.30 uur: Brakkencarnaval op de Grote Markt. Straattheater, pannenkoeken eten, disco, kermisattracties en optredens. Er staan wagens uit de grote optocht waaromheen de brakken mee kunnen doen aan een vossenjacht.
  • 13.30 uur: Guldenbal in het Chassé Theater. Familiebal met ca. twintig Bredase muziekkapellen.
  • 14.00 uur: Nieuw! Finale van Kielegat got talent. Buikspreken, goochelen, beatboxen, zang, dans? Wat gaat de finale brengen? (Voorrondes zijn op 26 januari in Café Parkzicht. Min. leeftijd 17 jaar).
  • 19.40 uur: Afscheid Kielegats carnaval met samenzang op de Grote Markt onder de titel ‘Klassiek ontmoet carnaval’. Om 20.11 wordt het motto van carnaval 2020 bekend gemaakt.
  • 20.45 uur: In optocht naar de Haven voor de verbranding van carnavalssymbolen Kiske en Mieske.

De winkels in de Bredase binnenstad zijn op zondag 3 en maandag 4 maart gesloten.

Voor het uitgebreide programma van carnaval in de gemeente Breda zie:
Secretariaat Stichting Kielegat:

4803 ER BREDA

Diverse locaties Breda

Diverse locaties in Breda
4811 XL Breda

www.carnavalbreda.nl
info@carnavalbreda.nl

Wilt u een hotelarrangement boeken tijdens dit evenement?

Diverse locaties Breda

Diverse locaties in Breda
4811 XL Breda

Op de kaart en in de buurt