EXPO: preview ontwerp kunstwerk op haveneiland

Evenement details

  • Varia
  • Gratis
  • 13 okt 2019
EXPO: preview ontwerp kunstwerk op haveneiland

In opdracht van KOP werkt kunstenaar Yasser Ballemans samen met Anja Radakovic aan het ontwerp van een poort bij de entree van STEK op het Haveneiland in Breda. Op zondag 13 oktober toont KOP tijdens Art Rendez Vous een preview van dit kunstwerk dat op vrijdag 15 november officieel wordt onthuld.

KOP streeft naar een werkveld waarin kunstenaars de ruimte krijgen om door te groeien. In deze achtergrond vroeg KOP aan Ballemans (alumnus AKV st.Joost, 2005) om samen met zijn jongere collega Radakovic (alumnus AKV st.Joost, 2016) een ontwerp voor een poort te maken bij de entree van STEK. De kunstenaars zijn momenteel halverwege het maakproces van hun gezamenlijke werk. Ballemans bedacht de constructie van de poort, een vorm die hij al vaker uitwerkte. In zijn bouwwerk verwerkt Radakovic sculpturen van gekleurd kunsthars, die hier als “sieraden” of “diamanten” in worden gehangen.

Het meer dan vier meter hoge bouwwerk past goed bij het karakter van STEK. Deze broedplaats voor creatief ondernemers, met werkplaatsen, winkeltjes en horeca heeft duurzaamheid en hergebruik hoog in het vaandel staan. De STEKkers gooien niet zomaar iets weg, maar bewaren materiaal en producten liever voor hergebruik. De poort bestaat daarom uit een constructie van hergebruikt hout. Radakovic speurde op haar beurt het terrein af en gebruikte een reeks gevonden objecten als basis voor haar afgietsels.

De poort wordt opgeleverd in november. Tijdens Art Rendez Vous op zondag 13 oktober toont KOP alvast schetsen en originele materiaaltesten van de kunstenaars. Benieuwd naar de plannen? Kom dan zeker even kijken!

 

 

 

 

Lees meer Verbergen
Tijden
Zondag 13:00 – 17:00
Stichting KOP

Veilingkade 8
4815 HC Breda

Contactgegevens

Voor meer informatie, een aanvraag voor een interview met de kunstenaars of beeldmateriaal, kunt u contact opnemen met Meike Veldhuijsen, directeur KOP, meike@kop.nu / 06 41084268 (di/wo/vr)

Delen

Data

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.

Gerelateerde evenementen

Hop On Hop Off Festival 2020

Kunstijsbaan

Bekijk details
Upcycle je kleding!

Boerderij Wolfslaar

Bekijk details