Feestelijke, kerkelijke viering i.k.v. 75 jaar Vrijheid in de Grote Kerk

• Gratis
  • 27 okt 2019
Feestelijke, kerkelijke viering i.k.v. 75 jaar Vrijheid in de Grote Kerk

Inwoners, musici, koor en kerkgemeenschappen hebben de krachten gebundeld om ook in de Grote Kerk de feestelijke viering van 75 jaar bevrijding kracht bij te zetten.

Het verhaal van de bevrijding is nooit uitverteld, ook niet nu we aan vrijheid gewend zijn. Aan het denken gezet door kleine en grote verhalen, van dichtbij en van ver, bidden we dat we weerbare mensen blijven.

In de viering vertolkt organist Aart Bergwerff muziek van de Poolse componist Pawel Lukaszewski (1968). De jongens en mannen van het Sacramentskoor Breda zingen, onder meer werk van Felix Mendelssohn. Voorgangers zijn Ton van Prooijen en Eward Postma.

Deze viering in de monumentale Nassaukerk wordt aangeboden door de Protestantse gemeenten te Breda en Ginneken en is onderdeel van de dienst van de kerk aan de stad.

Einde 11:30 uur
Entree Gratis