Kunstkameraden minisymposium

Evenement details

  • Varia
  • Gratis
  • 11 dec 2019
Kunstkameraden minisymposium

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en Patrick Vermeulen van Het PON  geven hun visie op het belang van kunst  met jeugd in de hoofdrol.

 

Programma:
13.00 uur: Inloop met koffie en thee
13.20 uur: Opening door Roelinda Vording en Dingeman Kuilman
13.30 uur: Inleiding door dagvoorzitter, Heleen van Doremalen
13.40 uur: Prof. dr. mr. Margrite Kalverboer, Kinderombudsvrouw
14.20 uur: Dr. Patrick Vermeulen, directeur-bestuurder bij het PON
14.50 uur: Afsluiting met netwerkborrel en bezoek expositie Kunstkameraden met audiotour.

Sprekers: Prof. dr. mr. Margrite Kalverboer is op 20 april 2016 beëdigd als Kinderombudsman. Zij is eveneens bijzonder hoogleraar Kind, (Ortho)pedagogiek en Vreemdelingenrecht. Als Kinderombudsvrouw bevordert  zij dat alle kinderrechten zoals vastgelegd in het VN-Kinderrechtenverdrag in Nederland worden nageleefd door wetgevers, beleidsmakers en uitvoerende professionals.
Margrite Kalverboer rondde de studies Nederlands Recht, Orthopedagogiek  en de kunstacademie af en promoveerde in 1996 in de Gedrags- en Maatschappijwetenschappen.  Of zij liever Kinderombudsvrouw genoemd wil worden, laat zij over aan de kinderen.

Dr. Patrick Vermeulen is directeur-bestuurder bij Het PON, een kennisinstituut op het sociale en culturele domein, gevestigd in  Tilburg. Daarnaast is Patrick onder meer adviseur van de Provinciale Raad Leefomgeving,  bestuurslid Dear Future en voorzitter van de Tranzo Academische Werkplaats Jeugd van Tilburg University. Hij is ook zoon, vader en echtgenoot.  En altijd in voor initiatieven die de wereld mooier maken.

Lees meer Verbergen
Tijden
Aanvang 13:00 uur
Einde 16:00 uur
Prijzen
Entree Gratis
Let op! Reservering verplicht.
Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda

Delen

Data

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.