Gilde de Baronie: Nassauwandeling

• € 5,00
  • 11 jan 2020
Gilde de Baronie: Nassauwandeling

Een gids van Gilde de Baronie voert je langs monumenten en hofhuizen die herinneren aan de tijd dat Breda de residentie was van de eerste Nederlandse Nassaus.
In de 15e en 16e eeuw groeide Breda onder de Nassaus uit tot een echte hofstad. Prachtige monumenten uit die periode bleven bewaard en getuigen van een rijk verleden.De Nassauwandeling volgt de markante sporen die de voorouders van onze koninklijke familie en hun hofhouding achterlieten in Breda.

De rondleiding start in de Grote Kerk bij de familiegraven van de Nassaus. In de historische binnenstad gaat de route langs het Spanjaardsgat, het vroegere Nassaupaleis (KMA), het stadspark Valkenberg, het Begijnhof, de Waalse Kerk en enkele hofhuizen.

Aanvang 14:30 uur vanaf ingang Grote Kerk
Volwassenen € 5,00
Kinderen t/m 12 jaar € 2,50
Start rondleidingen Gilde de Baronie: Grote Kerk

Kerkplein 2
4811 XT Breda

www.gildebaronie.nl

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.