• Gezelschap/orkest
  • Gratis
  • 20 apr 2019
Haagse Poort Live met Van Skai en Easy Wonder Band

Het podium in de zaal van De Haagse Poort wordt vrijgemaakt voor de band Van Skai en de Easy Wonder Band. Verwacht een avond vol heerlijke muziek uit een rijke muziekgeschiedenis, waarbij het een feest van herkenning zal zijn, meezingen een optie is maar stil staan er niet bij zal zijn. Op De Haagse Poort Live-avonden, welke wordt georganiseerd door Café De Haagse Poort Breda in samenwerking met stichting Poporganisatie Breda (POB), kan het publiek een keer per maand genieten van bands die inmiddels hun mannetje én/of vrouwtje wel staan op elk podium in Nederland, en soms ook daarbuiten.

Enkele jaren geleden zaten drummer Chretien Mens, bassist Carel de Neeve, toetsenist Dick Bernard, gitaristen Carel de Neeve en Ad Leenders en zangeres Marion van der List na een concert van Paul McCartney in het Gelredome, per toeval bij elkaar in de bus naar huis. Al napratend en geïnspireerd door het evenement, werd ter plekke de kiem gelegd voor de band Van Skai. Zes door de wol geverfde muzikanten spelen sindsdien het repertoire van de sixties en seventies waarbij zij zich niet alleen onderscheiden door hun ruime podiumervaring, maar ook door hun originele repertoirekeuze. Het gaat hierbij natuurlijk niet de om obscure, ellenlange albumtracks maar over de wat minder platgespeelde maar minstens zo aanstekelijke nummers uit deze twee roemruchte decennia.  Alle genres komen aan bod.

De Easy Wonder Band speelt vele nummer van nu, maar juist ook die van vroeger. En gezien de nog jonge leeftijd van de muzikanten klinkt vroeger verder weg dan dat het in werkelijkheid is. Het genre wat ze zich eigen hebben gemaakt is soul, funk en disco, wat elke keer weer voor een heerlijk feest om op te dansen zorgt. Ze hebben al veel muziek- en podiumervaring op zak, en zorgen echt voor een muzikale beleving. De band bestaat uit zangeres Mascha de Groot, gitarist Ilya Delano, bassist Terrence Kappar, toetsenist Thomas Kop, drummer Pim Heijmans, trompetist Thom Stout en saxofonist Sjoerd van den Andel.

Zaal open 20:00 uur
Café de Haagse Poort