Koffieconcerten door pianist Wouter Harbers

• gratis
  • 5 nov 2019 - 7 apr 2020
Koffieconcerten door pianist Wouter Harbers

Pianist Wouter Harbers organiseert t/m april 2020  i.s.m. de Stichting Gouden Dagen een serie koffieconcerten op de eerste dinsdag van de maand. Deze stichting wil eenzaamheid onder ouderen bestrijden door verbindende activiteiten te financieren. De koffieconcerten sluiten daar door hun gezellige, informele sfeer prima op aan.
Vanaf 11.00 uur geeft Wouter een toegankelijk concert van een uur, waarbij hij de muziek op een vrolijke en persoonlijke manier toelicht. Na afloop is er alle gelegenheid om na te praten met de pianist. Bij diverse koffieconcerten neemt Wouter ook een topmusicus mee.

5 november:
Het concert begint met het vrolijke muziekje uit de paddenstoelen van het sprookjesbos in de Efteling. Daarna hoor je betoverende muziek uit het prachtige Zwanenmeer van Tchaikovsky.
Hoe anders is het treurlied van Ravel, waarin hij huilt om een gestorven prinses… Huil mee met de Pavane.
Vervolgens naar de bergen van Noorwegen. Hier worden al eeuwenlang spannende volksverhalen doorverteld. Grieg zette ze op muziek in zijn spannende Peer Gynt Suite. De muziek begint met een rustige ochtendschemering en eindigt in een extatische Trollendans!

Wouter Harbers sluit het concert af met de sensationele Danse Macabre van Saint-Saëns, waar in de Efteling zelfs een hele attractie omheen is gebouwd.

Koffie 10:30 uur
Concert 11:00 - 12:00 uur