Bach-concert i.k.v. 75 jaar Vrijheid

• Gratis
  • 27 okt 2019
Bach-concert i.k.v. 75 jaar Vrijheid

Concert met werken van Johan Sebastiaan Bach uitgevoerd door koor, solisten en musici uit
verschillende muziekgezelschappen onder leiding van Sietse van Wijgerden.

De middeleeuwse protestantse kerk werd kort voor de bevrijding van Breda, op 14 oktober 1944,
door een bom getroffen en ernstig beschadigd, evenals het nabijgelegen Bad Wörishofen.
Een plaquette in de kerk met de namen van de omgekomenen is daar nog een stille getuige van.
De herdenking in deze kerk van de bevrijding van Breda door de Polen is dan ook zeker op zijn plaats.

Uitgevoerd worden de Cantate BWV 70 en de Missa brevis BWV 236.
De toegang voor dit concert is vrij. Er is ruime parkeergelegenheid op het Schoolakkerplein.

Aan het einde wordt een vrije gave gevraagd en is er een nazit met een drankje in Mariëndal.
De Vriendenstichting van dit historische gebouw hoopt met dit concert tevens een aanzet te geven tot een Bach cantate traditie in Breda

Entree Gratis, vrije gift na afloop
Protestantse Laurentiuskerk

Duivelsbruglaan 1
4835 JD Breda

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.