Concert Franse Meesters Sacramentskerk

• Gratis
  • 17 feb 2019
Over Concert Franse Meesters Sacramentskerk

De Eindhovense Stadsorganist Ruud Huijbregts brengt samen met het koor Collegium Musicum Catharina een programma van voornamelijk Franse muziek uit de 20e eeuw.
Zo klinken onder ander de Messe des Pauvres van Erik Satie en het mysterieuze O Sacrum Convivium van Olivier Messiaen. Maar ook prachtige romantische werken van Gabriel Fauré.
Ter aanvulling voeren zij enkele werken van de Hongaarse componist Zoltán Kodály uit.

Ruud Huijbregts
Ruud Huijbregts is verbonden als organist aan de Catharinakerk in Eindhoven. Vaste organiste van de Sacramentskerk Jelena Bazova verleent tevens haar medewerking aan dit concert.

Organist op scherm
Vanaf heden is het mogelijk om de organist op grote schermen in de kerk te volgen. Zodat je kunt zien hoe het Flentrop Orgel van de Sacramentskerk in al haar facetten bespeeld wordt.

Entree Gratis (collecte na afloop)
Sacramentskerk Breda

Zandberglaan 58
4818 GL Breda