• Lezing/Debat
  • € 10,00
  • 16 feb 2019
Laurentiuslezing 2019: Rosita Steenbeek

De bekende schrijfster Rosita Steenbeek vertelt tijdens de Nassaulezing 2019 over haar laatste boek ‘Wie is mijn naaste?’, waarvoor zij een tijd het leven van vluchtelingen en hulpverleners deelde, op Lampedusa, Sicilië en in een vluchtelingenkamp in Libanon bij de Syrische grens.

‘Heb uw vijanden lief’
Zij zal vertellen hoe dit boek voortkwam uit haar essay over compassie ‘Heb uw vijanden lief’ en ook een parallel trekken met ‘Rose, een familie in oorlogstijd’ de historische roman over haar joods Duitse grootmoeder en de vluchtelingengeschiedenis van haar eigen familie.

Stichting Vrienden van de protestantse Laurentiuskerk Ginneken
De Stichting Vrienden van de protestantse Laurentiuskerk Ginneken organiseert jaarlijks de Laurentiuslezing. Deze stichting stelt zich ten doel om het waardevolle middeleeuwse kerkgebouw in het Ginneken voor de toekomst te behouden. Het benodigde geld brengt de stichting bijeen door het werven van vrienden en donateurs. De stichting organiseert kunstzinnige en maatschappelijk-culturele activiteiten in en rond het kerkgebouw.

Kaartverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop te koop bij o.a. de VVV Breda aan de Willemstraat.

Entree € 10,00
Protestantse Laurentiuskerk