Jazz in Lanzas – tribute to Clark Terry en Bob Brookmeyer

• € 12,00
  • 13 okt 2019
Jazz in Lanzas – tribute to Clark Terry en Bob Brookmeyer

Genieten van jazz In het auditorium van Stedelijk Museum Breda. Vandaag: Tribute to Clark Terry & Bob Brookmeyer.

Trompettist/vocalist Clark Terry was zo ongeveer de beste trompettist van zijn generatie en speelde als een van de weinigen met Duke Ellington én Count Basie. Clark Terry wist als geen ander humor en swing met elkaar te verbinden en was wereldwijd zeer geliefd.

In de jaren zestig maakte hij een aantal legendarische opname met trombonist Bob Brookmeyer waarmee een nieuw geluid was geboren. Later heeft Brookmeyer nog een aantal jaren lesgegeven aan het Conservatorium in Rotterdam.

Te gast is meestertrombonist Bert Boeren. Boeren maakte jarenlang deel uit van de wereldberoemde Dutch Swing College Band waarvan een aantal jaren samen met Michael Varekamp. Daarnaast speelde hij met o.a. het Metropool Orkest en met Clark Terry.

Het concert begint met zeldzame jazzfilmpjes en wordt gepresenteerd door Michael Varekamp.
Co-host Harry Kanters zit als vanouds achter de piano met een all-star ritme sectie: Drummer Hans van Oosterhout (o.a. Toots Thielemans) en baslegende Harry Emmery (o.a. Chet Baker).

Zondag 11:00 - 12:15 uur
Volwassenen (incl. toegang tot het museum) € 12,00
Kinderen (13-17, incl. toegang tot het museum) € 6,00
CJP/MBO Card/CKV pashouders/Studentenkaart (incl. toegang tot het museum) € 5,00
Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda

www.stedelijkmuseumbreda.nl

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.