Mezz: Teitur

• € 12,00
  • 24 mrt 2019
Mezz: Teitur

Als tiener droomde Teitur al van het maken van zijn eigen muziek. Hij was ervan overtuigd dat hij de prachtige, wilde en verweerde Faeröer-eilanden achter zich moest laten om dit te bereiken. In de bewoonde wereld was er toegang tot technologie en muzikale professionaliteit. In 2003 bracht hij zijn debuut ‘Poetry & Airplaines’ uit. Vol met eenvoudige, oprechte liedjes ontving Teitur lovende kritieken. Op zijn tweede album ‘Stay  Under The Stars’ was zijn muziek rijper en bevatte aangrijpende personages. Voor deze plaat ontving hij twee Deense Grammies.

Al snel kreeg h ij de reputatie van een van de hardst werkende internationale artiesten. Hij vervolgt zijn eclectische carrière als muzikant, componist, singer-songwriter en producer. In Nederland sloeg Teitur de handen ineen met het Nederlands Blazers Ensemble. Samen verzorgde ze de muziek bij de kortfilm ‘Everyday Song’. Teitur kenmerkt zich door zijn popkant, maar veel van zijn nummers combineren weelderige melodieën met gedenkwaardige instrumentale hooks.

Aanavang 20:00 uur
Entree € 12,00