• Muziek overig
  • Gratis
  • 13 jun 2019
Voorjaarsconcert Torenblazers Breda

Op donderdag 13 juni geven de Torenblazers Breda hun voorjaarsconcert vanaf de Grote Toren Breda. Dit doen zij samen met het carillon op 65 meter hoogte, bespeeld door stadsbeiaardier Paul Maassen. Dit koperblazersensemble van de Nieuwe Veste staat onder leiding van Arjan Muller en speelt vooraf aan het concert van het Festivalorkest in het kader van het Spanjaardsgatfestival. Op het programma staat onder andere een bewerking van het spectaculaire stuk “Ouverture 1812” van Tsjaikovksi. Weliswaar niet met de in deze compositie voorgeschreven kanonnen, maar wel met de 55 klokken van de 14.000 kilo wegende beiaard van de Grote Toren.

Toegang gratis
De Grote Kerk