Atelierklas Markenhage exposeert in Stokvishallen

Evenement details

  • Tentoonstelling
  • gratis
  • 22 jun 2019 - 23 jun 2019
Atelierklas Markenhage exposeert in Stokvishallen

Jaarlijkse tentoonstelling door jong kunstzinnig talent

Atelierklas Markenhage exposeert in Stokvishallen

 

BREDA – Komend weekend sluit de Atelierklas van het Markenhage college het schooljaar af met een expositie. In de Stokvishallen aan de Belcrumweg 60 is de afwisselende tentoonstelling met twee- en driedimensionaal werk, fotografie en animatie te bewonderen. Na een spetterende opening op 21 juni voor genodigden en de atelierklasleerlingen met hun ouders, zijn de Stokvishallen op 22 en 23 juni van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor alle belangstellenden.

 

De performance-act voor de opening is bedacht door een oud-atelierklasleerling, samen met 19 leerlingen die hun atelierklasjaren gaan afsluiten. Deze act is zaterdag en zondag ook op een scherm te zien.

 

Hoewel de jonge kunstenaars in spé gedurende het hele schooljaar ontzettend leuke dingen doen, zowel binnen als buiten school, is de eind-expo hét hoogtepunt, waarbij alle drie de leerjaren betrokken zijn. Femke Penninx, docent culturele vorming (cv): “De leerlingen hebben hard gewerkt voor hun eindexpositie en nodigen jullie graag uit om te komen kijken naar hun kunstwerken. Voor leerjaar 3 is dit een afsluiting van een driejarige creatieve ontwikkeling in de onderbouw.” En daarna? “Of ze nu wel of geen kunstvakken in de bovenbouwperiode volgen, het creatieve denken dat ze hebben geleerd, komt op élk gebied goed van pas.”

Ze leren dat het proces net zo belangrijk is al het uiteindelijke resultaat. Alles wat ze op hun weg tegenkomen, is van waarde, ook de obstakels. Leren van fouten hoort erbij, net als het plezier waarmee ze iets maken.

Lees meer Verbergen
Tijden
Aanvang 11:00
einde 17:00
Prijzen
Entree Gratis
Stokvishallen

Belcrumweg 58
4815 HA Breda

Delen

Data

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.

Gerelateerde evenementen

Expositie Pascal Bastiaenen: Visions of the apocalypse

Chassé Galerie

Bekijk details
Terug in beeld: Jacques van Poppel

Princenhaags Museum

Bekijk details