Bevrijding van Breda in miniatuur te bewonderen in Grote Kerk

Evenement details

  • Tentoonstelling
  • gratis
  • 10 sep 2019 - 4 okt 2019
Bevrijding van Breda in miniatuur te bewonderen in Grote Kerk

BREDA – In het kader van Breda 75 jaar Vrijheid zijn vanaf vandaag tot 4 oktober twee stillevens te zien in de Grote Kerk van Breda. De stillevens verbeelden sleutelscenès uit 75 persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen in miniatuurvorm en zijn gemaakt door Studio Rocco Verdult in opdracht van Brabant Remembers. In De Grote Kerk staan het Bredase verhaal over De Vlucht en het verhaal Maczeks eer tentoongesteld. Ontwerper Rocco Verdult was vandaag aanwezig bij de opening van de tentoonstelling. 

STILLLEVENS is een collectie van 75 maquettes (40 cm x 40 cm) gemaakt door Studio Rocco Verdult. Ze verbeelden sleutelscènes uit 75 persoonlijke Brabantse oorlogsverhalen. Het publiek kan letterlijk om het verhaal heen lopen en vanuit verschillende perspectieven naar een sleutelscene kijken. De kijker kan zich inleven en met anderen in gesprek gaan over het verhaal. De totale collectie van 75 STILLLEVENS zal voor de eerste keer in het geheel te zien zijn tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Brabant Remembers vertelt 75 bijzondere, inspirerende en persoonlijke verhalen. Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Deze verhalen vormen het uitgangspunt voor een Brabantbreed programma en de (inter)nationale campagne Brabant Remembers. Samen met gemeenten en partners worden deze verhalen vertaald naar een innovatief cultureel programma in 2019-2020. Met het doel om de impact van de Tweede Wereldoorlog over te dragen, tastbaar en invoelbaar te maken en zo ook de jongere generaties te bereiken. De gehele maand oktober viert en herdenkt Breda 75 jaar vrijheid. Er is een gevarieerd programma samengesteld in de maand oktober met aandacht voor het verleden, heden en de toekomst.

 

(tekst: Breda Vandaag)

Lees meer Verbergen
Prijzen
Entree Gratis
De Grote Kerk

Kerkplein 2
4811 XT Breda

Contactgegevens

Bekijk hier het hele verhaal

https://www.bredavandaag.nl/nieuws/cultuur/295132/bevrijding-van-breda-in-miniatuur-te-bewonderen-in-grote-kerk

Delen

Data

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.

Gerelateerde evenementen

Expositie Ja Natuurlijk

StadsGalerij Breda

Bekijk details
Tentoonstelling Bevochten Breda – het vervolg

Diverse locaties Breda

Bekijk details