Buitententoonstelling ‘Bredase Smaakmakers’

• Tentoonstelling
  • 11 jun 2019 - 7 jul 2019
Buitententoonstelling ‘Bredase Smaakmakers’

De beste binnenstad, de terrassen op de Grote Markt, het Jazz Festival en het nieuwe stationsgebied. Er is zoveel moois te zien en te beleven in Breda, maar het zijn toch de inwoners en hun verhalen die de stad maken tot wat ze is. Zij geven smaak en kleur aan de stad.

Daarom start Breda vanaf dinsdag 11 juni 2019 met de buitententoonstelling ‘Bredase Smaakmakers’, een initiatief van Gemeente Breda en Citymarketing Breda. Met die fototentoonstelling worden 38 bijzondere Bredanaars aan u voorgesteld.

Van Buddy to Buddy tot kunstcollectief en van statushouder tot scharrelondernemer: op de tentoonstelling zijn veel verschillende en verrassende verhalen te lezen. Onder meer van Anne en Hannah met hun stichting Buddy to Buddy waarmee ze vluchtelingen en Bredanaars dichter bij elkaar brengen. Door samen het Bredase leven te delen, voelen vluchtelingen zich welkom in Breda. Of Sinéad Power, een jonge Bredase die acht jaar geleden verlamd raakte door een chronische spierziekte en die zich nu inzet voor mensen met een lichamelijke beperking.

De een zet zich in om anderen te helpen, de ander om zichzelf te ontwikkelen. Het motief is eigenlijk niet belangrijk, maar de verhalen leren dat je op heel uiteenlopende manieren van grote betekenis kunt zijn voor stadgenoten.

De bijzondere verhalen van de Bredase Smaakmakers zijn tot en met zondag 7 juli te lezen en te bekijken op de Willemstraat. De expositie is vrij toegankelijk.

Naast de expositie zijn er ook video’s gemaakt van alle Bredase Smaakmakers. Deze zijn, net als de complete interviews, te vinden op de website www.bredasesmaakmakers.nl

Willemstraat

4811 AJ Breda