Tentoonstelling: Breedbeeld – 20 jaar beeldende kunst uit Breda

• € 12,50
  • 22 jun 2019 - 29 sep 2019
Tentoonstelling: Breedbeeld – 20 jaar beeldende kunst uit Breda

Door middel van de zomertentoonstelling ‘Breedbeeld – 20 jaar kunst uit Breda’ en de bijbehorende publicatie wil Stedelijk Museum Breda de stad als bron van beeldende kunst opnieuw op de kaart zetten. Daarbij komen ook vragen aan de orde naar de wisselwerking tussen beeldende kunst, lokale cultuur en stedelijke identiteit in een mondiale context.

Breda, centrum van beeldende kunst
Breda is een levendig en hoogstaand centrum van beeldende kunst. De fundamenten werden gelegd door Constant Huijsmans (onder meer tekenleraar van Vincent Van Gogh) en de leden van de Bredasche Kunstkring (initiatiefnemers tot de oprichting van de Academie St. Joost). Van recenter datum is de afdeling Creative Media and Game Technologies van Breda University waar kunst en technologie samenvloeien.

Wij, de kunstenaars van Breda
In de stad wonen en werken verschillende generaties kunstenaars. Tot 2005 fungeerde Cultureel centrum De Beyerd voor hen als podium en ontmoetingsplaats. In de tussenliggende periode heeft Breda te weinig aandacht gehad voor hun positie en hun werk. Dit jaar heeft Stedelijk Museum Breda een begin gemaakt met de presentatie van de beeldende kunst en kunstenaars uit de eigen omgeving, onder de titel Wij, de kunstenaars van Breda!

Deze tentoonstelling wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de kunstenaarsinitiatieven Club Solo en Witte Rook.

Geopend dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00 uur
Entree € 12,50
Kortingen Zie de website
Stedelijk Museum Breda

Boschstraat 22
4811 GH Breda

www.stedelijkmuseumbreda.nl

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.