• Tentoonstelling
  • Gratis
  • 26 jan 2019 - 3 mrt 2019
Tentoonstelling Julika Rudelius

Het oeuvre van Julika Rudelius (Duitsland, 1968; woont en werkt in Amsterdam) bestaat uit films, video’s en performances. Samen vormen ze een arsenaal aan grensverleggende en uitgesproken werken over thema’s als geld, schoonheid, emotionele afhankelijkheid, macht en misbruik van macht.

Video-installaties en tekeningen
In Club Solo toont Rudelius naast drie video-installaties voor het eerst een serie tekeningen. Daarin gaat ze op een nieuwe manier om met de enscenering en stilering van beelden. De tekeningen zijn een persoonlijke assemblage over afhankelijkheid, onderwerping en indoctrinatie. Ze komen voort uit herinneringen en angsten – ervaringen die niet zijn te filmen of te fotograferen.

Op donderdag 21 februari is er een begeleidend randprogramma in aanwezigheid van Julika Rudelius. Tijd: 20:00 – 21:30 uur.

Julika Rudelius is als tutor verbonden aan De Ateliers, Amsterdam en geeft les aan Yale University, New Haven (VS).

Woensdag t/m zondag 11:00 - 17:00 uur
Entree Gratis