Documentaire: In de huid van mijn Poolse Opa

Evenement details

  • Film, Varia
  • 23 okt 2019 - 26 okt 2019
Documentaire: In de huid van mijn Poolse Opa

Historicus en programmamaker Koen van Groesen is een kleinzoon van een van de Poolse bevrijders van Breda. Om de jonge generatie te laten zien hoe waardevol onze vrijheid is, heeft hij een documentaire gemaakt over zijn opa, een van de jonge Poolse mannen die tijdens maar ook na de oorlog grote offers hebben gebracht voor de vrijheid.

Zelf schrijft Koen van Groesen hierover: “Als kleinzoon van een Poolse strijder kan ik mij eerlijk gezegd geen voorstelling maken van oorlog. Op je achttiende moeten vluchten voor de Duitsers. Zwerven door Europa zonder spullen. In record tijd je jeugd verliezen om soldaat in oorlogstijd te worden. Jouw kameraden om je heen zien sterven, zodat je een vreemd land kunt bevrijden. En vervolgens het zo geliefde moederland niet meer in mogen, omdat ze je daar als verrader zien. Dit is dit het verhaal van mijn opa: Michal Salewicz. Vertelt door de ogen van zijn kleinzoon.”

De documentaire gaat op 23 oktober in première in het Chassé Theater. Op zaterdagmiddag 26 oktober wordt hij vertoond op de Grote Markt. Eventuele extra tijden volgen nog.

Bekijk hier de trailer.

 

Lees meer Verbergen
Tijden
Woensdag 23 oktober - Chassé Theater 19:45 uur
Zaterdag 26 oktober - Grote Markt 16:15 uur
Zondag 27 oktober - Chassé Theater 13:00 uur en 17:00 Nederlands 15:00 uur Pools ondertiteld
Diverse locaties Breda

Diverse locaties in Breda
4811 XL Breda

Contactgegevens

www.mijnpoolseopa.com

 

Delen

Data

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.

Gerelateerde evenementen

Gin & Rum Festival in de Koepel AFGELAST

Koepelgevangenis

Bekijk details
Kunstroute Ginneken

Bekijk details