Kruidenwandeling op het Begijnhof

• € 2,00 incl. kopje kruidenthee
  • 21 oktober
Over Kruidenwandeling op het Begijnhof

Op zondag 21 oktober 2018 kun je deelnemen aan een kruidenwandeling op het Begijnhof. Onder begeleiding van Fran Husstege ontdek je welke rol kruiden kunnen spelen in het dagelijks leven.

Fran Husstege is als natuurwerker dagelijks bezig met natuur. Zij legt de verbinding tussen het welzijn van mens en aarde. Iedereen die geïnteresseerd is in de kruidentuin van het Begijnhof en open staat voor de kracht van de natuur, is van harte welkom.

750 jaar kruidenkennis
De Bredase begijnengemeenschap heeft een ononderbroken geschiedenis van 750 jaar. Deze Begijnen maakten vroeger dagelijks gebruik van hun tuin om te koken en om mensen te ondersteunen bij ziekteprocessen en ongemakken. Fran Hüsstege: “De kruidentuin was een belangrijke bron van gezondheid om te koken en om mensen te helpen in hun ziekenzorg. Geneeskracht kwam rechtstreeks van moeder aarde.”

Verzamelen bij het begijnhofmuseum. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Catharinastraat 45
4811 XE Breda

www.frannatuurlijk.nl

Kruidenwandeling op het Begijnhof