• Rondleiding
  • 6 sep 2019 - 27 sep 2019
Torenbeklimming ‘Op bezoek bij de beiaardier’

Op marktdagen klinken er uit de toren van de Grote Kerk Breda prachtige melodieën van het carillon. Deze klanken nodigen uit om eens te bekijken waar die muziek vandaan komt.
Vanaf april kun je elke vrijdag met een gids van Gilde De Baronie de toren beklimmen om de stadsbeiaardier te ontmoeten. In zijn speelcabine laat Paul Maassen je zien hoe hij het beiaardklavier bespeelt en vertelt hij je alles over het carillon.
Naast deze ontmoeting krijg je ook meer te horen over de wetenswaardigheden van de toren. Uiteraard heb je ook nog de gelegenheid om buiten op de omloop te genieten van het geweldige uitzicht over Breda en omgeving.
Kaartjes à € 5 zijn te verkrijgen aan de balie van de Grote Kerk. Minimum leeftijd 12 jaar.

Toegang € 5,00
De Grote Kerk