• Excursie
  • € 5,00
  • 20 jul 2019
Gilde de Baronie: Rondleiding Grote Kerk

De Brabantsgotische Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda is nauw verweven met de Bredase Heren van Nassau, stichters van de Nederlandse Nassaudynastie, die ook in de kerk begraven zijn.

Highlights
Bijzonder zijn onder meer de grafmonumenten van Engelbrecht I en II, het drieluik ‘de Vinding van het Ware Kruis’ van Jan van Scorel, het unieke plafond van de Prinsenkapel, de Middeleeuwse muurschildering van de Blijde Boodschap en het monumentale orgel, uitgevoerd in de Nassaukleuren goudgeel en donkerblauw. Verrassend zijn de 15e eeuwse ‘zitterkens’ van de koorbanken in het hoogkoor.

Tijdens de rondleiding geeft een gids van Gilde de Baronie toelichting op de kunstwerken en de architectuur van de kerk met interessante achtergrondinformatie.

Deelname € 5,00
Combi rondleiding en torenbeklimming € 7,50