UPSIDE DOWN op station Breda Centraal

• Kunst/Antiek
  • 9 mei 2019
UPSIDE DOWN op station Breda Centraal

In de evenementenhal op het station Breda Centraal staan twee vitrines, waarin aandacht wordt besteed aan kunst en cultuur in Breda. Ieder half jaar krijgen de vitrines een nieuwe invulling. Stichting KOP werd hiervoor gevraagd, omdat ze in 2019 vijftien jaar bestaat, recent een nieuwe directeur heeft, een nieuwe locatie en nieuwe koers.

Met de presentatie laten we zien waar KOP voor staat: het bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kunstenaars en hen de obstakels en hindernissen in het kunstveld helpen nemen. KOP streeft naar een duurzamer werkveld, waarin veelbelovende professionele kunstenaars de ruimte krijgen om talent te exploiteren, door te groeien en te excelleren. In deze achtergrond vroeg KOP aan beeldend kunstenaar Onno Poiesz (alumnus van de Bredase kunstacademie AKV st.Joost, 1998) om samen met zijn jongere collega Wouter van Foose (derdejaars student AKV st.Joost) een kunstwerk te maken.

Centraal station Breda

Stationsplein 16 (centrumzijde)
Gravinnen van Nassauboulevard (noordzijde)
4811 BB Breda

Er zijn op dit moment geen nieuwe data bekend.