22 mei 2020

De 5 leukste picknickplekken van Breda

Categorie

Het picknickseizoen is weer begonnen. Breda ziet groen van de bossen en parken met genoeg picknickplekken. Wij tippen enkele van deze parels. Ook leuk om te doen: een volledig verzorgde picknick bestellen bij onze lokale ondernemers (zie onderaan) #BredaKoopLokaal. 

Park Valkenberg

Dit is dé picknickplek in de binnenstad van Breda. Of je nu voorkeur geeft aan zon of schaduw, voor ieder is genoeg van beide. De grote vijver met fonteinen is de blikvanger van dit park en kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de grote speeltuin.

Stadspark Valkenberg

 

Mastbos

Neem een picknickmaaltijd mee en jouw wandeling in het Mastbos is compleet. In dit grote bos dichtbij de stad staan veel banken en picknicktafels waar je kunt pauzeren na een wandeling. Genieten van het uitzicht over een meertje terwijl je geniet van die meegebrachte appel. In het speelbos kunnen kinderen ook naar hartelust ravotten.

Mastbos

 

Markdal

Welverdiend pauzeren aan het Markdal tijdens een wandel- of fietstocht met een prachtig uitzicht. Dit weidegebied tussen Breda en de Belgische grens met een meanderende beek heeft uitstekende picknickplekken. Zoek een mooie plek met dat perfecte uitzicht, vouw je kleedje uit en geniet van je eigen kop koffie en broodje kaas.

Markdal

 

Wilhelminapark

Net iets buiten het stadscentrum vind je het Wilheminapark. Dit grote park met twee vijvers is ‘s middags voor veel scholieren een ideale pauzeplaats om te lunchen. Naast de pauzeplaats is het park onder Bredanaars ook bekend als het park met de tank. Op de hoek vind je namelijk een oude Duitse tank die in 1945 door Polen werd geschonken aan de stad.

Wilhelminapark

 

Park Sonsbeeck

Dit oude park, vernoemd naar een oud-burgemeester, staat bekend om het verscheiden landschap. Het park bestaat namelijk uit negen delen en varieert van speeltuin tot Engelse tuin. Perfect dus voor ieder buitenmens en een fijne plek om ‘s middags of ‘s avonds te picknicken.

Sonsbeeck Park

Hier haal je jouw lokale picknick in Breda – #BredaKoopLokaal

Café | Restaurant Zeezicht

De Zeezicht zero waste picknickmand, inclusief wijn of speciaalbier. Deze mand (voor 2) zit boordevol lekkere hapjes zoals onze eigen Zeezicht kaas, charcuterie, brood van Pol met smeersels, huisgemaakte salade, gerookte zalm, studentenhaver en olijven. En zonder afval! U betaalt een borg die u na inleveren weer terugkrijgt. Te bestellen via de website. De picknickmanden zijn tot 2 uur van te voren te bestellen.
Afhalen en/of bezorgen
Bestellen via: de website
Ridderstraat 1, 4811 JA Breda
076-51 48 248
Website
Picknickmanden zijn alleen op vooraf bestellen verkrijgbaar.

Pastis

Wij bieden een picknick’tas’ aan gevuld met een fles wijn naar keuze, crackers, kaasje, olijven tapenade, vis in blik en gezouten amandelen of Sal de Ibiza gezouten chips.
Afhalen en/of bezorgen
Bestellen via: de website, telefonisch of door langs te komen.
Ginnekenweg 83, 4818JC Breda
06-51 49 97 05
Website
De picknick’tas’ van Pastis is in overleg naar de wensen van de klant aan te passen en/of uit te breiden.

Bakkertje Bol

Picknicktas met daarin:
2 flesjes verse jus d’orange, 2 belegde broodjes, 2 krentenbollen, 2 muffins, 2 vega saucijzenbroodjes en 2 yoghurtjes voor € 24,95
Afhalen
Bestellen via: telefonisch of door langs te komen
Karrestraat 5, 4811WT Breda
076-30 36 250
Website

Yirga

Ontbijten, lunchen of borrelen in het Valkenberg? Yirga heeft alles in huis voor een heerlijke picknick! De luxe van ‘uit eten’ op je eigen kleedje. Stel je eigen picknick samen uit ons ruime assortiment sandwiches, cakes, koffie, verse sapjes of een heerlijk verfrissend Bredaas biertje. Alles super vers en bereid met lokale ingrediënten. What’s not to love? Tot snel!
Afhalen
Bestellen via: via de website, telefonisch of door langs te komen.
St. Annastraat 19C, 4811XK Breda
076-51 55 355
Website

Anne&Max Breda

De Anne&Max picknickmand is gevuld met verschillende verse sandwiches, een rijkgevulde salade, huisgemaakte zoetigheden, Anne&Max ijsthee en kan huiskamerfilter koffie of een kan gevuld met één van onze fairtrade theeën. Uiteraard zijn er ook vega en vegan opties mogelijk. Heb je iets te vieren of is het de perfecte namiddag, maak dan jouw picknickmand compleet met één van onze heerlijke zomerse wijnen
Afhalen
Bestellen via: via de website, telefonisch of door langs te komen.
Wilhelminastraat 17, 4818SB Breda
076-20 50 593
Website
Vooraf reserveren

2RIDE.nl

Picknickpakket per 2 personen met tandem voor € 39,75 als lunchpakket of als borrelpakket, af te halen vanaf Spinveld Breda. ook mogelijk op 2 ebikes vanaf € 62,95. Keuze uit 2 routes van 28 of 55 km. Lunch : 2 flesjes water, 2 blikjes fris, 2 candybars, 2 verse broodjes gezond van Le Casse Croute Breda. Borrel: 2 blikjes fris, blikje bier of flesje wijn p.p., chips, kaas, worst kids ook op tandem vanaf 1.40m , voor kleinere kids fiets met aanhangfiets mogelijk
Afhalen en/of bezorgen
Bestellen via: de website, telefonisch, via Facebookchat of Whatsapp
Spinveld 66-A-14, 4815HT Breda
06-54 73 01 97
Website
Betaling met tikkie of pin, alleen op reservering 24u van te voren.

Picknick Breda

Complete picknicks met goed gevulde manden en unieke picknickkleden. Je kunt kiezen uit verschillende inhoud van manden of zelf de inhoud samenstellen. Je kunt al gaan picknicken van €13,50 per persoon! Je kunt bij Picknick Breda ook brownies of complete champagne-ontbijtjes bestellen. Leuk als verrassing, uitje met het gezin of een vrijgezellenfeestje!
Afhalen en/of bezorgen
Bestellen via: de website, telefonisch
Generaal Maczekstraat 4, 4818BW Breda
0645044072
Website
Reserveren/bestellen kan tot 1 dag van tevoren

Brasserie Stiefkwartierke

Goed gevulde picknickmand met o.a. vers fruit, vers geperste jus d’orange, verschillende hartigheden, vers afgebakken breekbrood, etc. Uiteraard geleverd met mini champagne én deken!
Afhalen en/of bezorgen
Bestellen via: telefonisch of per mail via: info@stiefkwartierke.nl
Halstraat 32, 4811HX Breda
0765228493
Website
De picknickmand is alleen per reservering te bestellen. En gelieve een dag vooraf te reserveren.

 

Mis je nog een ondernemer in deze lijst? Geef deze dan door via het formulier en laat ons via een mail aan marketing@bredamarketing.nl weten dat je iets hebt doorgegeven.