19 september 2018

De geheime picknickplekjes van Breda

Categorie

Zodra het lekker weer is, breekt het picknickseizoen weer aan. Breda ziet groen van de bossen en parken met genoeg verborgen picknickplekjes. Wij tippen enkele van deze geheime parels.

Park Valkenberg

Dit is dé picknickplek in de binnenstad van Breda. Of je nu voorkeur geeft aan zon of schaduw, voor ieder is genoeg van beide. De grote vijver met fonteinen is de blikvanger van dit park en kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de grote speeltuin.

Stadspark Valkenberg

 

Mastbos

Neem een picknickmaaltijd mee en jouw wandeling in het Mastbos is compleet. In dit grote bos dichtbij de stad staan veel banken en picknicktafels waar je kunt pauzeren na een wandeling. Genieten van het uitzicht over een meertje terwijl je geniet van die meegebrachte appel. In het speelbos kunnen kinderen ook naar hartelust ravotten.

Mastbos

 

Markdal

Welverdiend pauzeren aan het Markdal tijdens een wandel- of fietstocht met een prachtig uitzicht. Dit weidegebied tussen Breda en de Belgische grens met een meanderende beek heeft uitstekende picknickplekken. Zoek een mooie plek met dat perfecte uitzicht, vouw je kleedje uit en geniet van je eigen kop koffie en broodje kaas.

Markdal

 

Wilhelminapark

Net iets buiten het stadscentrum vind je het Wilheminapark. Dit grote park met twee vijvers is ‘s middags voor veel scholieren een ideale pauzeplaats om te lunchen. Naast de pauzeplaats is het park onder Bredanaars ook bekend als het park met de tank. Op de hoek vind je namelijk een oude Duitse tank die in 1945 door Polen werd geschonken aan de stad.

Wilhelminapark

 

Park Sonsbeeck

Dit oude park, vernoemd naar een oud-burgemeester, staat bekend om het verscheiden landschap. Het park bestaat namelijk uit negen delen en varieert van speeltuin tot Engelse tuin. Perfect dus voor ieder buitenmens en een fijne plek om ‘s middags of ‘s avonds te picknicken.

Sonsbeeck Park