Kinderboerderijen Breda

19 september 2018

In Breda naar de kinderboerderij

Categorie

De combinatie kinderen en dieren werkt zo goed als altijd. In Breda vind je, naast twee grote kinderboerderijen (Wolfslaar en Breda Noord) ook twee kleintjes. Bij de kinderboerderijen kunnen de kids lekker buiten spelen, met geiten knuffelen en meehelpen de dieren te verzorgen. We beschrijven ze alle vier voor je.

Boerderij Wolfslaar

Deze kinderboerderij ligt op het uitgestrekte landgoed Wolfslaar. Je vindt er boerderijdieren als schapen, koeien, geiten, varkens, kippen, een ezel en nog veel meer. Via infopanelen leer je meer over de verschillende rassen. Verder hebben ze hier speurtochten, een winkel met boerderijproducten en kun je hier leren melken op een kunstkoe.

Wolfslaardreef 95

Parkhoeve Breda Noord

Bij Parkhoeve Breda Noord wonen cavia’s, ezels, geiten, katten, kippen, konijnen, schapen en varkens. Veel van die dieren lopen los in de wei, waar ze soms ondeugend van worden. Bij Parkhoeve Breda Noord valt een hoop te leren over de dieren die er rondlopen. Tijdens een speurtocht of rondleiding bijvoorbeeld. In de gezellige Hoeve kun je terecht om iets lekkers te drinken of voor een tosti. Even sportief doen? Er ligt hier een 18-holes midgetgolfbaan, dus leef je uit!

Tussen de Dijken 101

Kinderboerderij Zandberg

Deze kleine kinderboerderij in de wijk Zandberg-west is ooit opgezet door buurtbewoners. Je vindt er geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s en een duif. Kinderen kunnen zich ook vermaken in de zandbak of op de glijbaan. De kinderboerderij ligt achter de Marijke Meustraat. De ingang is naast het voormalige poppentheater Muzipo aan de Grazendonkstraat.

Marijke Meustraat / Grazendonkstraat

Kinderboerderij de Sik

Kleine Kinderboerderij De Sik ligt in de landgoederenzone van de Haagse Beemden. Behalve dieren vind je er ook een speeltuintje waar kinderen heerlijk kunnen rondcrossen op speelgoed tractors en in loopauto’s en voor de ouders een terras om even uit te blazen en iets te drinken.

Kesterendreef 14