Speeltuinen Breda

19 september 2018

Naar de speeltuin in Breda

Categorie

Heb jij ook kinderen met energie voor tien? Er zijn in Breda gelukkig genoeg plekken waar de kleintjes zich heerlijk kunnen uitleven. We zetten vijf tips voor je op een rijtje.

Speeltuin Park Valkenberg

Het Valkenberg is een plek voor iedereen. Vroeger de besloten tuinen van het Kasteel van Breda, nu een stadspark waar studenten, gezinnen met kinderen en wandelaars elkaar ontmoeten. Onder toeziend oog van kippen en ganzen vermaken de kids zich hier in de enorme zandbak en op de speeltoestellen.

Pres. Kennedylaan

Speeltuin Valkenberg

 

Speelbos de Boeverijen

In dit stukje Mastbos (aan de zuidkant van Breda) hoef je nu eens níet op de paden te blijven. Staatsbosbeheer laat er de takken en stammen gewoon liggen om hutten mee te bouwen. Kinderen kunnen hier in bomen klimmen en met water kliederen. Vies worden mag, nee moet.

Bouvignedreef

Speelbos

 

Eetcafé de 7 Heuveltjes

Terwijl je zelf lekker op het terras van Eetcafé de 7 Heuveltjes neerstrijkt, vermaken de kleintjes zich in de ouderwetse speeltuin. Mét draaimolen! De 7 Heuveltjes ligt bovendien aan de rand van het Mastbos. Nog zo’n fijne plek voor kinderen.

Galderseweg 27

De 7 Heuveltjes

 

Monkey Town

Valt de regen bij bakken uit de hemel en moet de kinderen hoognodig gelucht worden? Overdekt speelparadijs Monkey Town biedt uitkomst. Ze kunnen er springen, klimmen, ravotten en glijden, terwijl jij vanuit de koffiehoek meekijkt.

Tramsingel 48

Monkey Town

 

Het Brakkenbos

In het Brakkenbos vind je geen schommels en wippen. Wel takken, bomen en water om te klauteren, te kliederen en hutten te bouwen. De ingang van het Brakkenbos ligt vlakbij de Texashoeve, Rietdijk 6.

Beemdenbospad