Happy Station

19 september 2018

Passie voor Playmobil

Categorie

Overal in het museum Happy Station vind je dorpen, rails en poppetjes van Playmobil. Eigenaar én politieman Patric probeert met het museum en stichting Happy meer positiviteit en vrolijkheid in de wereld brengen. Zijn vakantiegeld en dertiende maand heeft hij nodig om het museum draaiende te houden, maar hij wordt er wel happy van.

Als Playmobil fan in hart en nieren haalde Patric van Boven Kaarsmaker in 2015 de dozen van zolder en maakte in een van de leegstaande winkels op het Centraal Station van Breda een kerstdorp, geholpen door vrienden en andere vrijwilligers. Het streven om in een maand vijfhonderd bezoekers te halen, was na één dag al gehaald. Inmiddels heeft Happy Station ruim 65.000 bezoekers per jaar.

Waarom Playmobil? “Je bent bezig met je handen en gebruikt je fantasie om mooie dingen te maken. Daar leren kinderen veel van”, zegt Patric. “Er komen vaak kinderen uit de wijk hier spelen, maar ook een jongetje dat zelf met de trein hierheen komt om te spelen. Hij zegt dat hij zo lekker rustig wordt van het knutselen met Playmobil. En nu de internationale trein rijdt, krijgen we ook steeds meer toeristen uit België.”

Carnavalsoptocht

Het vaste middelpunt is een groot Playmobil dorp waar treinen af en aan rijden. Daaromheen vind je wisselende diorama’s in verschillende thema’s. De afgelopen jaren waren er al heel wat: een pretpark, wildlife in Afrika, de Romeinen, Dragons, Egypte met de farao’s, een vissersdorp met boten en nog veel meer.

Vaste prik is de jaarlijkse carnavalsoptocht, door bezoekers zelf in elkaar gezet. Want ook dat is Happy Station: lekker zelf aan de slag met Playmobil. Thuis nagenieten? Dat kan want op deze plek is ook Playmobil te koop.

Openingstijden: Happy Station is in principe dagelijks geopend, maar is afhankelijk van voldoende vrijwilligers. Check daarom de facebookpagina voor je bezoek.