10 april 2020

Top 9 activiteiten in Breda in coronatijd

Categorie

Dit jaar vieren we het voorjaar op een iets andere manier. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is in Breda. Wij geven je een top 10 van activiteiten in en rondom Breda. Zorg voor jezelf & elkaar, houd 1,5 meter afstand.

 

9: Doe de online Stadstour #Ons Mooi Breda

 

Nu we sámen minder kunnen genieten van al het moois van Breda, nemen we je op Facebook en Instagram (Welkom in Breda) de komende tijd digitaal mee op de online stadswandeling #Ons Mooi Breda. Iedere paar dagen voegen we een nieuwe plek toe aan onze tour. Bekijk welke plekjes we tot nu toe bezochten. Misschien steek je er nog wat van op!

8: Geniet van de natuur op 1,5 meter afstand

Wandelen Mastbos

Wandelen mag, zolang je maar 1,5 meter afstand bewaard. Trek niet massaal naar het bos, maar doe dit verantwoord. Zo hoef je niet per se naar het Mastbos, maar kun je ook een wandeling in je eigen wijk maken. Ontdek plekken in de buurt waar je nog nooit te voet bent geweest. Bekijk via Google Maps je omgeving en ga op onderzoek uit!

7: Doe de Bomenbingo in je buurt

 

Uit welke boom dwarrelen die grappige helikoptertjes? En welke soort kan wel 1000 jaar oud worden? Doe mee met de online OERRR-bomenbingo van Natuurmonumenten en ontdek welke bomen er bij jou in de buurt staan. Meer informatie.

                                                                                                                                                                                                                                                            6: Muziek, muziek en nog eens muziek!

Speciaal voor jullie is er een afspeellijst ‘Breda blijf kloppen’. Een afspeellijst voor en door mensen uit Breda om deze quarantaine tijd samen door te komen. Breda blijf kloppen als de beat van de muziek ❤ Voeg zelf ook je nummers toe!

5: Bekijk Breda vanaf boven!

Hoe gaaf. Van Breda zijn er verschillende drone-video’s te vinden op YouTube. Bekijk Breda eens op een andere manier!

4: Bezoek online het Stedelijk Museum van Breda

Elke week post Stedelijk Museum Breda #Thuiskunst op Facebook. Zo kun je toch nog een beetje vanuit thuis cultuur snuiven!

3: Daag je familie online uit!

Wat is nou leuker dan een online quiz waarbij je familie (op afstand) uitdaagt! BeleefBreda biedt de volgende quizzen aan:

  • Slimste Mens: Zijn jullie de slimste Nederlanders van de avond?
  • Ik Hou van Holland: Traditioneler dan dit kan bijna niet!
  • Mega Music Quiz: Dat klinkt toch als muziek in de oren?
  • Kampioenenquiz: Even geen sport op TV, maar wel bij ons in de Quiz!
  • Waarom weet je dit Quiz: Lekker Pubquizzen! Zonder pub, maar met je eigen biertje of wijntje erbij!
  • Groeten uit Brabant: Wat weet jij van Brabant?

Deze quizzen kun je spelen met groepjes vanaf 10 personen. Indien je met minder wilt deelnemen zul je quizzen tegen onbekende deelnemers. Ben je met een eigen groep van minimaal 10 personen dan speel je uiteraard tegen je eigen (vrienden) groep! De deelname is € 10,00 p.p. Boeken? Stuur een e-mail naar info@beleefbreda.nl met de volgende gegevens:
– Favoriete quiz
– Datum
– Tijd
– Aantal deelnemers

Meer informatie via : de facebookpagina van Beleef Breda.

2: Online Blind Walls Gallery tour!

Stadswandelingen Breda

Hoe tof om online vanuit thuis de mooiste street art van Breda te zien. De Blind Walls Gallery maakt dit mogelijk via de website 

1: Steun de lokale ondernemer in Breda!

In deze moeilijke tijd is het natuurlijk belangrijk om je lokale ondernemer te blijven steunen. Bekijk het overzicht van alle lokale ondernemers die meedoen met #Bredakooplokaal en koop lokaal.