17 maart 2020

Groene hotspots in Breda

Categorie

Zin om een frisse neus te halen? Dit zijn de groene hotspots in en om Breda!

Wandelen

Mastbos

Het Mastbos biedt lekker veel ruimte voor een frisse neus. Wandelend over het Vlonderpad, een stukje ten zuiden van de Kogelvanger, heb je een prachtig uitzicht over het weidse heidelandschap.
Kleine kinderen maak je vast blij met het Kabouterpad. Een echte ‘doetocht’ langs kleurrijke kabouters. De start is  bij Restaurant de Boswachter. Download via onze site het routeboekje met opdrachten.
En Staatsbosbeheer heeft ook aan honden gedacht! Die mogen in het Mastbos niet los rondlopen, maar in het deel ten noorden van de Bouvignedreef mag dat wel. Er is zelfs een aparte hondenwandelroute. Volg de hondenkopjes!

 

 

Markdal en Bouvigne

De Mark slingert zich vanuit België door Breda. Vanaf de Duivelsbruglaan in de zuidelijke wijk Ginneken, loop je zo het Markdal in. Een prachtig gebied om heerlijk te wandelen. Of te fietsen, want er loopt ook een fietspad tot een stuk in België. Bezoek ook eens de tuinen bij Kasteel Bouvigne vlak naast het Markdal, ingang Bouvignelaan. Je vindt er een Franse, Engelse en Duitse variant. Alle drie aangelegd in de periode tussen 1913 en de jaren dertig van de vorige eeuw. De geschiedenis komt daar echt tot leven. Magisch!

 

 

Drie groene plekken in hartje centrum

Even weg van de drukte in hartje centrum? Het mooie Park Valkenberg was vroeger de kasteeltuin van de Nassaus, maar nu een plek voor iedereen, zelfs voor kippen, ganzen en konijnen! Geniet ook van de rust op het Begijnhof en vergeet de stiltetuin daar tegenover niet: de Willem Merkx Tuin.

 

 

Strijbeekse heide

Tussen Breda en de Belgische grens ligt een prachtige route van ongeveer 2 uur lopen. De route start vanaf restaurant het Smokkelaartje op de Strijbeekse Heide. Vanaf daar loop je het natuurgebied in. Vergeet je paspoort niet, tijdens de route loop je namelijk ook over de grens België in.

Fietshotspots

Weinig steden kunnen, net als Breda, zeggen dat ze temidden van 4000 ha natuurgebied liggen. Een heerlijk gebied om te fietsen. Groene bossen, paarse heide en veel dorpen met een rijke geschiedenis. Via uitgestippelde routes fiets je langs alle highlights en zie je de mooiste plekken. Een ontspannen én sportief dagje uit! We geven je een paar fiets-route tips!

Nassau Fietsroute

Met de Nassaufietsroute ontdek je wat de voorouders van ons Koningshuis voor Breda hebben betekend. De Nassaus woonden zo’n 150 jaar in Breda en lieten de stad veel monumenten, maar ook onder meer het Mastbos na. Je rijdt zowel door de stad als door het mooie gebied aan de zuidkant van Breda. De route is ca. 30 km lang en voor € 2,50 te koop in de VVV-winkel aan het Stadserf.

 

Kasteel Bouvigne

 

Door het centrum en het groen van Breda

Het authentieke Breda ligt te wachten om ontdekt te worden. Een gezellig centrum waar je fijn kunt winkelen en een mooie groene omgeving maken Breda zeer de moeite waard. Maar voor je de stad en het historisch stadscentrum met onder meer het Kasteel van Breda gaat verkennen, start je deze route vlakbij de Galderse Meren en het Mastbos bij Het Wapen van Galder. Hier geniet je van een van de vele (speciaal)bieren en/of lunch op het terras. Je fietst door het prachtige Ulvenhoutse Bos, waarvan de oudste delen al meer dan duizend jaar geleden werden aangelegd. Het oude wintereiken-beukenbos werd, net als het Mastbos, aangelegd voor de houtopbrengst en de jacht. Dit bos is als het waren een levend museumstuk. Bron: route.nl
Bekijk hier de route

Passantenhavens Breda centrum

 

Monumentenroute in Breda

Benieuwd naar welke monumenten Breda allemaal heeft? Ga er fietsend langs met deze speciale route van 11,6 km. Bron: routeyou.com
Bekijk hier de route.

Spanjaardsgat

 

Met je fiets in het bos!

Met je fiets de bossen in? Het kan in Breda. Geniet van de rust en stilte van het Markdal en het Mastbos. Laat je onderdompelen in de natuur waar je fietst in de schaduw van de bomen. Bron:  Routeyou.com
Bekijk hier de route.

 

Mastbos

 

Hardloop hotspots

Breda telt tienduizenden sportievelingen die elk jaar meelopen in de Bredase Singelloop of een van de andere loopevenementen in Breda. Natuurlijk moet er ook getraind worden. Wij geven je de leukste hardlooproutes in Breda. GO GO GO!

Centrum route (Brejaart stadsrun)

Een echt stadsmens? Loop dan eens de 7 km lange hardlooproute door het centrum, Park Valkenberg en het prachtige Centraal Station!

Bekijk de route.

Eventjes door Noord…

Als je de binnenstad wilt ontvluchten ren je de route in Breda-Noord. De route is 8 km lang en gaat een stukje door de wijk Wisselaar en de weilanden van Strikberg.

Bekijk de route.

Rondje Galder (Mastbos)

Hoe leuk is de afwisseling tussen bos en water? Met deze route loop je door het Mastbos richting de Galderse Meren waar je een rondje omheen rent.

Bekijk de route.

Wilhelminapark

In 4,45 km loop je een korte route in Breda-West en door het mooie Wilhelminapark. Daar zie je ook nog een van de voormalige watertorens van Breda en het Onze Lieve Vrouwelyceum.

Bekijk de route.

Meer routes?

Zo zijn er in Breda nog veel meer mooie hardlooproutes of creëer je er zelf een!

Bekijk alle routes.

 

Heb jij groene hotspot tips? Mail ze naar marketing@bredamarketing.nl