10 maart 2020

Tips voor een lentedag in Breda

Categorie

Vanaf 20 maart is het weer lente! Kun jij ook niet wachten tot het mooie lenteweer? We geven je tips over leuke lente activiteiten in en rondom Breda.

 

Fietsen

Weinig steden kunnen zeggen dat ze temidden van 4000 ha natuurgebied liggen. Maar Breda is met recht ‘stad in het groen’. In de prachtige omgeving vind je mooie weilanden, groene bossen, paarse heide en veel dorpen met een rijke geschiedenis.
Breda is de fietsstad bij uitstek! Via speciale, uitgestippelde routes fiets je langs alle highlights en zie je de mooiste plekken. Een ontspannen én sportief dagje uit! Waarom zou je dus niet de fiets pakken opeen heerlijke lentedag? Bekijk hier fietsroutes in Breda

 

Wandelen
Wandelen Mastbos

Echt even tot rust komen met het lente weer? Trek je wandelschoenen aan en ga er op uit.

Stadswandelingen
Ben je graag in de stad? Maak dan eens een stadswandeling!
Bij de VVV aan het Stadserf is voor € 2,50 het boekje met de Historische Kilometer te koop, die overigens vier kilometer lang is. Maar dan zie je wel alle mooie plekjes in de Bredase binnenstad!
Wil je Breda op een andre manier ontdekken, loop dan eens de Blind Walls Gallery wandelroute. De Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Een groeiende collectie van meer dan tachtig muurschilderingen, gemaakt door internationale kunstenaars. Iedere schildering is gebaseerd op een Bredaas verhaal dat past bij de locatie.
Je kunt op eigen houtje, wandelen aan de hand van de app, of meegaan met een tour. De gidsen van de Blind Walls Gallery vertellen over de kunstwerken, de makers en de verhalen die als inspiratie dienden. De rondleiding is een alternatieve manier om de stad te ontdekken; bijzondere locaties, goede verhalen en mooie kunstwerken.
Bekijk hier onze Top 4 stadswandelingen in Breda.


Mastbos
In het Mastbos vind je verschillende thematische wandelingen. Neem je kleine kinderen mee? Die vinden het vast heel spannend om de Kabouterroute te lopen.  Ben je met de hond? Kies dan voor de snuffelroute. Meer behoefte aan natuur? Of juist aan wat cultuur? Loop dan de natuurbelevingsroute (7,3 km) of de historische route (8,3 km). Voor iedereen is er wel wat te doen! Meer informatie en de verschillende routes kun je krijgen bij VVV.

 

Genieten op het terras

De eerste warme zonnestralen pakken? Aan gezellige terrassen is er in Breda geen gebrek. Daarom tippen wij per plein een terras dat je niet mag missen. Dit zijn de 6 gezelligste terrassen in Breda

Het water op!

Bekijk Breda eens vanaf het water en maak een rondvaart over de singels. In Breda kun je terecht bij twee bedrijven: De Nieuwe Mark en Breda Rondvaart. Beide varen vanaf 1 april. Een rondvaart met De Nieuwe Mark is te boeken via info@vvvbreda.nl of 076-522 20 93. Meer info op onze website. Breda Rondvaart is te boeken via de eigen website.

 

Picknicken

Helemaal tot rust komen? Breda is ‘stad in het groen’ dus dat komt wel goed. Fijne parken, mooie bos- en heidegebieden, we hebben het allemaal. Met de lente breekt gelukkig ook het picknickseizoen weer aan. Een mooi moment om je een aantal picknickplekjes te tippen. Dit zijn 5 geheime picknickplekjes van Breda

 

Ballonvaart
Ballonvaarderij de Hot

Wil je Breda eens heel anders zien? Maak dan een ballonvaart, een fantastische ervaring. Eenmaal in de lucht heb je een prachtig uitzicht over Breda en omgeving. Ballonvaren in Breda kan bij voorbeeld met Ad Ballon of Bas Ballonvaarten.

 

Sportieve activiteiten

Breda telt tienduizenden sportievelingen die elk jaar de Bredase Singelloop of een van de andere hardloopwedstrijden lopen. Natuurlijk moet er ook getraind worden. Wij geven je de leukste hardlooproutes in Breda. Bekijk hier de hardlooproutes van Breda

Wil je op een mooie lentedag een balletje slaan, dan kan dat perfect bij Golfpark De Haenen in Teteringen.

Koningsdag 

Je zou het bijna vergeten, maar ook Koningsdag valt in de lente! Op de verjaardag van onze koning zijn er volop activiteiten in Breda. Start je dag met de bijzondere vlaggenceremonie op de KMA en stort je daarna op de vrijmarkten. Voor kinderen is de grootste vrijmarkt in het Valkenberg, terwijl volwassenen hun overtollige spullen op Belcrum Beach kunnen aanbieden.
Wil je echt uit je oranje dak gaan? Het grote 538 Koningsdagfeest is ook dit jaar op het Chasséveld in Breda!
Naar welke festiviteiten we in de binnenstad kunnen, is nog niet bekend. Houd onze site in de gaten!