17 juni 2019

Wandelen o.l.v. een VVV-gids

Categorie

VVV Breda organiseert bijna alle laatste zaterdagen en tijdens de zomer-, herfst- en kerstvakantie een Historische Kilometer, Kasteelwandeling of Rondje Breda o.l.v. een VVV-gids. De wandelingen brengen je op plaatsen die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn.

De Historische Kilometer

Een VVV-gids neemt je mee door de historische binnenstad van Breda. Je bezoekt o.a. de Grote Kerk, het Begijnhof en het terrein van het Kasteel van Breda waar de Koninklijke Militaire Academie is gevestigd. Dit terrein is alleen toegankelijk tijdens rondleidingen, georganiseerd door VVV Breda.
Voorlopige data en praktische info Historische Kilometer 

Kasteelwandeling

Tijdens de Kasteelwandeling krijg je een uitgebreide rondleiding over het terrein van het Kasteel. Vroeger het woonpaleis van de eerste Bredase Nassaus, tegenwoordig de thuisbasis van de Koninklijke Militaire Academie.  Je bezoekt o.a. de onderaardse gang, een van de torens van het Spanjaardsgat en de binnenplaats van het kasteel. Een unieke kans om dit terrein te bekijken want VVV Breda is de enige organisatie die hier mag rondleiden!
Voorlopige data en praktische info Kasteelwandelingen

Rondje Breda

Wil je wél met een gids Breda ontdekken, maar hoef je niet zo nodig een rondleiding door de Grote Kerk en het Kasteel? Ben je wél geïnteresseerd in de mooie (ook historische) verhalen, maar gaan jaartallen je net wat te ver? Wil je vooral de fijne sfeer en gastvrijheid van Breda proeven?
Dan is onze nieuwe wandeling ‘Rondje Breda’ je op het lijf geschreven! Onze gids neemt mee voor een informeel ‘rondje’ langs de mooiste plekjes in het Bredase centrum.
Voorlopige data en praktische info Rondje Breda