Bredaas talent: Starbrew Games

  • Tech
Vierdejaars student Jessey Novani timmert met zijn bedrijf Starbrew Games al flink aan de weg. Samen met tien medestudenten van BUas Creative Media and Game Technologies bouwen ze aan de goofy survival game Duckside of the Moon en werden ze al genomineerd voor de Dutch Game Awards en de Britse BAFTA Games Awards. “Het begon in het tweede jaar als een studieopdracht, maar dit jaar hebben we ons ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu wordt het echt serieus.”

Starbrew Games is op dit moment druk bezig met het verder ontwikkelen van de game. “De volgende stap is om op zoek te gaan naar uitgevers die willen investeren in ons bedrijf, zodat we na het afstuderen de game kunnen afmaken. Het kost veel geld om een spel te maken met zoveel mensen. Voor het einde van dit schooljaar willen we een demo-versie af hebben. Daarna hebben we nog een jaar nodig om dit verder uit te bouwen, om het vervolgens nog een half jaar te finetunen. Het plan is uiteindelijk om de game over een paar jaar echt op de markt te brengen.”

Netwerken

“Een goed netwerk is belangrijk om een uitgever te werven”, geeft Jessey aan. “We zijn vorig jaar naar GamesCom in Keulen geweest en hebben daar al met verschillende uitgevers gepraat. Ook hebben we een hele lijst met uitgevers en welke games ze uitbrengen. Je moet goed kijken wat voor games ze al uit hebben gebracht en of Duckside of the Moon daar dan bij past.”

“We kijken ook naar andere manieren om geld te werven. Je hebt fondsen waar je aanspraak op kunt maken en we zouden na het afstuderen ook opdrachten voor andere gamebedrijven kunnen aannemen om geld te verdienen. Mogelijkheden genoeg en we hebben er vertrouwen in dat het wel goed komt.”

“Vanuit school krijgen we ook begeleiding, maar wij moeten wel het initiatief tonen. Eigenlijk zoals het in het echte leven ook gaat. We krijgen ook les in business en we leren pitchen, er was laatst zelfs een Dragons’ Den-achtige sessie. Daar leer je veel van.”

Breda based

Als de teamleden van Starbrew Games zijn afgestudeerd aan BUas, is het de bedoeling om in Breda te blijven. “De gemeente is bezig met een ruimte voor Bredase game developers, maar we weten niet of dit al gereed is als wij afgestudeerd zijn. Tot die tijd kunnen we bij iemand thuis werken, maar we willen sowieso in Breda blijven.”

De Bredase game-community test elkaars games, dat is echt waardevol

Community

“Ik merk dat de game community in Breda klein, maar hecht is. Iedereen kent iedereen en niemand is te beroerd om elkaars geheimen te delen. Er is geen concurrentie; iedereen helpt elkaar. Zo ben ik naar een ander gaming bedrijf gegaan om te vragen hoe zij het doen met zaken als belastingaangifte, marketing en social media. Bovendien testen we elkaars games ook altijd, dat is erg waardevol.”

Benieuwd naar de andere makers van Starbrew Games? Luister dan de podcast Devside of the Moon.

Nog meer verhalen van Bredase talenten