Van Haaren

18 september 2018

Breda voor ‘chocoholics’

Categorie

Met België om de hoek, is het ook in Breda bijna niet te missen: het bruine goud. Winkeltjes met handgemaakte bonbons, chocoladefondues, roomtruffels… Welk hart gaat daar nou niet harder van kloppen? Wij geven je een aantal zaakjes die je niet mag missen.

La Bohème

Absoluut ‘vurrukkulluk’ en het zit in een roze doosje: de huisgemaakte bonbons van La Bohème. Beroemd en te koop tot ver over de grenzen van Breda. Alleen al vanwege het monumentale pand is de winkel een bezoekje waard.

Prinsenkade 2

La Boheme

 

Smits Ambachtelijke Chocolaterie

Al bij het noemen van de roomtruffels van Smits loopt bij Bredanaars het water in de mond. Truffels zijn hier de specialiteit, al maken de patissiers van Smits het hele jaar door ook seizoenschocolade zoals speciale bonbons voor moederdag, oranje- en rood-wit-blauw met Koningsdag of zomerse chocoladebloemen.

Wilhelminastraat 50

Smit's Ambachtelijke Chocolaterie

Banketbakkerij en Tearoom Van Haaren

Deze klassieke tearoom is een begrip in Breda. De huisgemaakte bonbons kunnen daarom niet ontbreken in dit lijstje. Ook van de heerlijke taartjes uit de eigen bakkerij worden wij heel gelukkig.

Veemarktstraat 27

Van Haaren

Olala Chocola

Bij Olala Chocola geven ze workshops om je vingers bij af te likken. Je mag hier namelijk zelf met chocola aan de slag om bonbons te leren maken. Geen zin om zelf te klussen? In de winkel is al het lekkers ook gewoon te koop.

Nieuwe Ginnekenstraat 2

Olala Chocola

We Love Chocolate

We love Chocolate haalt elke week weer andere chocolade vanuit België naar Breda. Regelmatig terugkomen om iets nieuws te ontdekken, dus. Je mag hier trouwens altijd binnenlopen om wat te proeven. Daar houden we van!

Lange Brugstraat 18

We Love Chocolate

Lin’s Lounge & Chocolat bar

Voor eigenaresse Linda kwam in 2017 een droom uit. Ze opende in Breda Lin’s Lounge & Chocolat bar, een speciaalzaak met Leonidas chocolade. Hier ga je niet alleen heen om chocolade te kopen… Strijk ook eens neer voor een heerlijke ‘Bacchi’ koffie of thee van Ro Tea.

Halstraat 17

Lin's Lounge & Chocolat Bar

Chocolate Company Café Breda

Chocoladefondue om aardbeien of ander fruit in te dopen. Elke chocoholic wordt hier héél gelukkig van! Het is één van de heerlijkheden van het Chocolate Company Café op de hoek van de Ginnekenstraat en het gezellige Van Coothplein. Behalve voor chocolade schuif je hier trouwens ook aan voor een heerlijk ontbijtje of lunch.

Ginnekenstraat 153

Chocolate Company Café