Eco winkels Breda

19 september 2018

Eerlijk & verantwoord shoppen: 4 tips

Categorie

Duurzame cafés, winkels en supermarkten: ze zijn bijna niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds meer mensen willen hun (groene) steentje bijdragen aan de wereld en de natuur. In Breda kun je je hart ophalen als je groen wilt winkelen. Wij geven je 5 tips voor eco winkels in onze stad!

Slagerij De Groene Weg

Bij duurzaam of biologisch leven, denken veel mensen dat je compleet moet stoppen met het eten van vlees. Bij De Groene Weg laten ze graag zien dat het ook anders kan. Bij deze slagerij is al het vlees van biologische oorsprong; ‘Eerlijk en heerlijk’. Je kunt hier trouwens niet alleen vlees kopen. Er worden ook steeds meer andere biologische producten aangeboden, zoals mooie biologische wijnen.

Ginnekenweg 1

Groene Weg

 

Ingar

Een winkel vol duurzame merken: dat is INGAR. Zowel via de webshop als in de winkel in Breda kun je verantwoorde kleding en accessoires kopen. Het voordeel aan de winkel is, dat hier exclusief een aantal (lokale) ondernemers hun duurzame en/of handgemaakte producten presenteren. Genoeg keuze uit exclusieve en bijzondere items, dus!

Sint Annastraat 21

Ingar

 

Stilleven

Biologische koffie, biologisch brood en huisgebakken taart. Klinkt goed, toch? Alle spulletjes in de winkel zijn te koop en persoonlijk gemaakt of verzameld. Geen massaproductie of productie in derdewereldlanden dus. Je kunt hier met een gerust hart jouw spulletjes bij elkaar winkelen.

Ginnekenweg 26

Stilleven

 

ReShare Store

Het Leger des Heils heeft in 2006 ‘ReShare’ opgericht: een manier om kleding en textiel in te zamelen en te hergebruiken. Op deze manier komen er minder kledingstukken en schoenen in verbrandingsovens terecht. De prijs die jij uitgeeft aan dat mooie kledingstuk, gaat ook nog eens volledig naar het hulpaanbod van het Leger des Heils. Winkelend mensen helpen. Mooier kan niet toch?

Markendaalseweg 50

ReShare