Zwembad Wolfslaar

18 september 2018

5 x zwemmen in Breda

Categorie

Weer of geen weer, zwemmen in Breda kan altijd. Of je nu van zwemmen in natuurwater houdt of liever baantjes trekt in een 50-meterbad. Voor jong en oud biedt Breda de mogelijkheid om in het water te dobberen. Wij verzamelden vijf fijne zwemplekken.

Sonsbeeck (Binnen- en buitenzwembad)

Het hele jaar door zwemmen? Dat kan bij zwembad Sonsbeeck. Je vindt hier twee glijbanen, een Crazy River, een baby-peuter-bad en een 25-meterbad om baantjes in te trekken. Na alle waterpret is er de mogelijkheid bij te komen in het restaurant mét uitzicht op het zwembad.

Pieter-Christiaanstraat 2

Zwembad Sonsbeeck

De Wisselaar (binnenzwembad)

De baantjestrekkers zijn bij zwembad De Wisselaar aan het juiste adres. Van wedstrijdzwemmen tot recreatief zwemmen is het goed vertoeven. Geen zin om zelf natte voeten te krijgen? Het is regelmatig mogelijk om wedstrijden bij te wonen.

Terheijdenseweg 494

Zwembad de Wisselaar

Zwembad Wolfslaar (openluchtzwembad)

Dit openluchtzwembad is gelegen op een prachtige locatie vlakbij het Mastbos. Het zwembad beschikt over meerdere baden, een familieglijbaan en springplanken. Even geen zin om te zwemmen? Je vindt hier ook een ruime lig- en speelweide en een gezellig horecapunt.

Wolfslaardreef 105

Zwembad Wolfslaar

Galderse meren (natuurwater)

Als het weer het toelaat, kun je heerlijk in natuurwater zwemmen bij de Galderse meren. Het meer bestaat uit twee delen, waarvan het ene is omringd door een strand. Het andere deel is beschikbaar voor duiken en surfen. Het water en de strandjes zijn erg schoon en in de zomermaanden zijn er verschillende eetkraampjes te vinden.

Rijsbergsebaan/Oude Rijsbergsebaan, Moerstraat

Galderse Meren

Asterdplas (natuurwater)

Het is heerlijk afkoelen geblazen in het natuurwater van de Asterdplas. Rond het meer is zowel strand als ligweides met gras te vinden. Er zijn hier veel surfers en zeilers te vinden, maar gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan. Tipje: neem je picknickspullen mee of eet een hapje bij de nabijgelegen Texas Hoeve.

Rietdijk

Asterdplas