20 september 2018

Actief in en om Breda: 10 activiteiten

Categorie

In Breda is stilzitten absoluut niet nodig. Er zijn veel sportieve activiteiten waarbij je je energie kwijt en je even kunt uitleven. Wij selecteerden er tien van in (de omgeving van) Breda.

Fietsen in Breda en omgeving

Breda heeft een prachtige omgeving; mooie weilanden, groene bossen en veel dorpen met een rijke geschiedenis in de buurt. Wil jij de plekken zien waar Van Gogh inspiratie opdeed voor verschillende meesterwerken? Of juist de plaatsen die doen herinneren aan de Nassaus? Breda is de fietsstad bij uitstek! Via speciale, uitgestippelde routes fiets je langs alle highlights en zie je de mooiste plekken. Een ontspannen én sportief dagje uit!

Markdal

 

Wandelen in het Mastbos

Ben jij een echte wandelfanaat? Dat kan goed in de mooie omgeving van Breda. In het Mastbos vind je verschillende thematische wandelingen. Ben je met de hond? Dan kun je de snuffelroute lopen. Meer behoefte aan natuur? Of juist aan wat cultuur? Je kunt dan kiezen voor de natuurbelevingsroute (7,3 km) of de historische route (8,3 km). Voor iedereen is er wel wat te doen! Meer informatie en de verschillende routes kun je krijgen bij VVV.

Wandelen Mastbos

 

Zwembad Sonsbeeck

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, het kan heerlijk zijn om een duik in het zwembad te nemen. Ben jij een echte sportieveling? Er worden allerlei intensieve work-outs georganiseerd, zoals aquajogging of aqua bootcamp. Zin in een iets meer ontspannen dag in het water? Dan kun je ook vrij zwemmen of baantjes trekken. Er zijn verschillende banen voor iedereen; jong en oud is welkom!

Pieter Christiaanstraat 2

Sonsbeeck Zwembad

 

Boulderhal Bruut

Heb je ooit gehoord van boulderen? Nee? De laatste jaren is deze sport enorm gegroeid. Boulderen is het klimmen van korte routes, ofwel boulders. Zonder zekeringsmateriaal of touwen, maar met een dikke valmat onder je. Klinkt als een mooie uitdaging voor de echte durfal! Laat je dit nu net kunnen doen bij Boulderhal Bruut in Breda. In deze klimhal train je je hele lichaam en is elke klim als een soort puzzel die je op moet lossen. Zowel beginners als gevorderden kunnen naast en met elkaar boulderen.

Spinveld 66 A1

Boulderhal Bruut

 

Bowling- en Partycentrum Breda

Heb jij het in je om een ‘strike’ te gooien? Test je bowling skills op een van de 16 volautomatische banen. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om te discobowlen of te eten in het restaurant. Ga voor een driegangen keuzemenu voor € 17,50 per persoon of kies een van de arrangementen: steengrillen of (vis)gourmetten met of zonder een uurtje bowlen. Een leuke avond gegarandeerd.

Nassausingel 28

Bowling- en Partycentrum Breda

 

Lot66

Verschillende in- en outdoor activiteiten op één plek: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch vind je het in onze stad. Bij Lot66 kun je terecht voor een hoop verschillende activiteiten, zoals karten, bowlen, klimmen, lasergamen en sumoworstelen. Een goede plek om een actief kinderfeestje te vieren, maar ook om gewoon gezellig met wat vrienden iets actiefs te doen.

Mijkenbroek 27

Lot66

 

Pier15 Skatepark

Pier15 is het indoor skatepark van Breda waar je kunt skateboarden en inline skaten. Daarnaast beschikt Pier15 over een evenementenlocatie, een buitenterras en een bar waar regelmatig bandjes optreden. Wil je eerst kijken of skaten wel bij jou past? Het is ook mogelijk om hier materiaal te huren.

Veilingkade 12

Skatepark Pier15

 

Golfpark De Haenen

Altijd al een keertje willen golfen? Of nog beter worden dan je al bent? Ga de uitdaging aan en geniet van de 18 holes die golfpark De Haenen te bieden heeft. Doordat het terrein met vijvers, poelen en lastige bunkers is uitgerust, wordt ervoor gezorgd dat zowel beginners als ervaren golfers worden uitgedaagd. Het golfpark is een openbaar landgoed: het mooie landschap, kunstwerken en de rijke geschiedenis maken het golfpark uniek. Daarnaast is het park ingedeeld in vier verschillende sferen. Afwisselend is dit golfpark dus zeker!

Laan der Continenten 70, Teteringen

De Haenen

 

Cross Jumps Breda

Een zaal vol trampolines, waarop je zoveel kunt springen waardoor je jezelf bijna gewichtloos voelt. Cross Jumps is zo’n springparadijs, vol verschillende zones. Je vindt hier onder andere een groot trampolineveld, een greenzone waar je verschillende sprongen en trucs kunt oefenen en een airtrack, waar turners en freerunners trucs kunnen leren. Daarnaast heb je ook een extra grote trampoline, de supertramp, waarop je jezelf helemaal kunt uitleven!

Liniestraat 21

Cross Jumps Breda

 

Kunstijsbaan

Kijk jij het hele jaar uit naar het moment dat je de ijzers weer onder kunt binden? Bij de kunstijsbaan van Optisport kun je van oktober tot maart terecht om jezelf te vermaken op het ijs. Met een 400-meterbaan en een ijsvloer van 30 x 60 meter beschikt Kunstijsbaan Breda over de ruimte voor recreatief schaatsen en wedstrijdschaatsen. Van jong tot oud; iedereen kan hier genieten van het schaatsplezier.

Terheijdenseweg 506